Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ σήμερα το θέμα των Κέντρων Πρόληψης και Εξαρτήσεων!

on .

 DHMARXEIO 12 3 24

• Το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και ιδιαίτερα η ίδρυση του Ε.Ο.Π.Α.Ε στον οποίο θα εντάσσονται όλοι οι μέχρι σήμερα εγκεκριμένοι οργανισμοί και φορείς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας με μέλη του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου.

Τα μέλη εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τονίζοντας ότι με την επικείμενη ψήφισή του πλήττεται ολόκληρο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα μας. 

Παράλληλα, επέδωσαν ψήφισμα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ στο οποίο σημειώνεται ότι η διοικητική και λογιστική συνένωση όλων των εγκεκριμένων οργανισμών και δημόσιων προγραμμάτων σε έναν οργανισμό, μόνο δυσλειτουργίες και προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου Οικογένειας για την πρωτοβουλία που έχει ήδη αναλάβει προκειμένου το θέμα της κατάργησης των φορέων αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, είτε πρόκειται για πρόληψη, είτε για θεραπεία, να απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στην συνεδρίαση του οποίου θα βρεθεί και ο ίδιος ως μέλος του σήμερα στην Αθήνα.

«Έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι ως δήμαρχος Ιωαννίνων στηρίζω την ανάγκη για διατήρηση του καθεστώτος λειτουργίας τόσο των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, όσο και του ΚΕΘΕΑ, δύο δομών η δράση των οποίων κρίνεται άκρως επιτυχημένη. Είμαι αισιόδοξος ότι στην ΚΕΔΕ μπορούμε όλοι να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για τη διατήρηση των φορέων πρόληψης και θεραπείας», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.