Μια ημερίδα του Δ. Ιωαννιτών αφιερωμένη στις γυναίκες…

on .

EKDHLOSH GIA TH BIA GYNAIKWN 11 3 2024

• «Γυναίκες:  Έμπνευση για συμμετοχή σε όλες τις πτυχές της Κοινωνίας», ήταν ο τίτλος ημερίδας η οποία διοργανώθηκε στον Πολιτιστικό Χώρο «Δημητρίου Χατζή» στα Παλαιά Σφαγεία από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Προστασίας, Προσχολικής Ηλικίας, Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων Έμφυλης Βίας του Δήμου Ιωαννιτών, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως ήταν φυσικό είχαν οι γυναίκες, με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, οι οποίοι τίμησαν και έδειξαν το σεβασμό τους προς τις γυναίκες. 

Κύριες ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν γυναίκες, οι οποίες έχουν ξεχωρίσει στο χώρο που δραστηριοποιείτε η καθεμιά τους και εργάζονται.

Ο Δήμος Ιωαννιτών με ανακοίνωσή του ευχαριστεί την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κα Άννα Μπατιστάτου, την Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κα Μαρία Πουρνάρη, την Αντιδήμαρχο Αθηναίων και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημίων Ελλάδος, κα Μαρία Στρατηγάκη, το Θεολόγο και Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου, Π. Ηλία Σέπερη, την Ομοσπονδιακή προπονήτρια κλασικής και τεχνικής κολύμβησης, κα Αικατερίνη Τσιούρη και μέλος του Γυναικείου Ηπειρωτικού Συνεταιρισμού, κα Κων/να Θεοδοσίου, για τις εξαιρετικές εισηγήσεις τους, καθώς και την κα. Ανδρομάχη Μπούνα Βαίλα για την παρουσίαση της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Προστασίας, Προσχολικής Ηλικίας, Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων Έμφυλης Βίας του Δήμου Ιωαννιτών Σοφία Μαρκούλα, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Ισότητας και Πρόεδρο ΠΕΠΙΣ Ηπείρου Παναγιώτα (Γιούλα) Μητροκώστα  και οι Αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Γκόγκος, Πέτρος Παλάσχας και ο Στέφανος Σίντος.

Τέλος, χαιρετισμούς απέστειλαν η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Μαρία Κεφάλα και ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ Ιωαννής Τσίμαρης, οι οποίοι λόγω ανειλημμένων  υποχρεώσεων δεν κατάφεραν να παραστούν στην εκδήλωση.