Ανοιξιάτικο διήμερο στην Ήπειρο και μετά επιστρέφει ο χειμώνας!

on .

BROXH KATAIGIDA OMPRELA

Έπρεπε να μπει ο Μάρτιος για να… επιστρέψει ο χειμώνας αποδεικνύοντας ότι έχει βάση το ρητό που θέλει τον πρώτο μήνα της Άνοιξης και «παλουκοκάφτη»! 

Ξεκινώντας από το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης η θερμοκρασία έπεσε χαμηλά και στην περιοχή μας. Χθες μάλιστα τρεις από τις χαμηλότερες τιμές της χώρας σημειώθηκαν σε Τέροβο (-3,1 βαθμοί Κελσίου), Μέτσοβο (-2,8 βαθμοί) και Πληκάτι Κόνιτσας (-2,2 βαθμοί), ενώ τα χιόνια επέστρεψαν στα βουνά. Ακόμα και η κορυφή του Μιτσικελίου ντύθηκε πάλι στα λευκά.

Καλό το διήμερο

Πάντως, οι καιρικές συνθήκες αυτό το Σαββατοκύριακο θα θυμίζουν πιο πολύ Άνοιξη. Συγκεκριμένα, σήμερα, Σάββατο και αύριο, Κυριακή στα Γιάννενα προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις χωρίς μεγάλη πιθανότητα για βροχή. Η θερμοκρασία σήμερα θα αγγίξει τους 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο ανεβαίνει περαιτέρω και θα φτάσει τους 16 βαθμούς στο Λεκανοπέδιο. Στα ορεινά θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη. Οι δε άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι από νότιες διευθύνσεις. 

…Και ξανά χειμώνας!

Ωστόσο, ο ανοιξιάτικος καιρός δεν θα διαρκέσει πολύ. Σύμφωνα με προβλέψεις των μετεωρολόγων από την ερχόμενη Δευτέρα και κυρίως από την Τρίτη ο χειμώνας επιστρέφει με το πέρασμα νέας κακοκαιρίας από την περιοχή μας. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), ο διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς, τη Δευτέρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά, ενώ την Τρίτη θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο. Μάλιστα, στα Γιάννενα τη Δευτέρα προβλέπονται ισχυροί Νοτιοανατολικοί άνεμοι της τάξης των 5 και 6 Μποφόρ, ενώ την Τρίτη ο υδράργυρος θα πέσει αισθητά.