Στην ΚΕΔΕ θα συζητηθεί το μέλλον των Κέντρων Πρόληψης

on .

SXEDIA MPEGKAS MARKOYLA

• Οι αρνητικές εξελίξεις γύρω από τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης του δημάρχου Ιωαννίνων με την πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία» και αντιδήμαρχο Ιωαννίνων  Σοφία Μαρκούλα, τον επιστημονικά υπεύθυνο της «Σχεδία» Βασίλη Κούτρα και εργαζόμενους.

Ο Θ. Μπέγκας ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις και, μετά από άμεση επικοινωνία του με τον δήμαρχο Αθηναίων, επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Τώρα» στην ΚΕΔΕ Χάρη Δούκα, συμφωνήθηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για την κατάθεση ψηφίσματος στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος υπέρ της διατήρησης των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.

Μάλιστα, αυτό θα γίνει στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την Τετάρτη 13 Μαρτίου, στην οποία «παρών» θα είναι και ο αναπλ. υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων εκτίμησε ότι η πρόταση αυτή θα υιοθετηθεί από το σύνολο των δημάρχων, καθώς τα Κέντρα Πρόληψης έχουν μια μακρά πορεία προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες με πολύπλευρες παρεμβάσεις.