«Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

on .

EGKEFALOS EKSEREYNHSH

• Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο: Στα μονοπάτια της Πρωτοτυπίας και της Δημιουργικότητας», θα πραγματοποιήσει το Εργαστήριο Φυσιολογίας σε συνεργασία με τη Νευρολογική Κλινική, την Ακαδημία Νευροεπιστημών και την Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στα πλαίσια της διεθνούς Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μεθαύριο, Παρασκευή και τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου και έχει δύο δράσεις. Η πρώτη απευθύνεται σε μαθητές και έχει στόχο να παρουσιάσει με απλό και κατανοητό τρόπο τη λειτουργία του εγκεφάλου και να ευαισθητοποιήσει για τη σημασία της γνώσης γύρω από το νευρικό μας σύστημα, αλλά και τη σημασία της δημιουργικής σκέψης και της αναζήτησης της πρωτοτυπίας. 

Η δεύτερη δράση απευθύνεται σε ενήλικες και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ώρα 13:30. Πρόκειται για μια ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα σε νευροεπιστήμονες, καλλιτέχνες, λογοτέχνες, πληροφορικούς και όλους τους συμμετέχοντες, με θέμα την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα. Για συμμετοχή απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης στην φόρμα: https://forms.gle/NapBY6xZ473KNoNG6. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων.