Το πορτμπαγκάζ ήταν γεμάτο με δεκάδες δέματα χασίς!

on .

NARKOTIKA AYTOKINHTO 3 3 24

• Σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως χασίς που συχνά προέρχεται από τη γειτονική Αλβανία, εξακολουθούν να πέφτουν στα χέρια των διωκτικών Αρχών της Ηπείρου, γεγονός που αποδεικνύει ότι η διακίνηση δεν έχει σταματήσει κι αυτό επειδή είναι ιδιαίτερα επικερδής δραστηριότητα. 

Ένα μεγάλο φορτίο εντοπίστηκε το Σάββατο από την Αστυνομία σε περιοχή της Θεσπρωτίας και έπειτα από περιπετειώδη οδική καταδίωξη το χασίς πέρασε στην κατοχή της Αστυνομίας, ενώ οι δύο διακινητές του συνελήφθησαν και είναι πλέον αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Περιπετειώδης καταδίωξη

Δικογραφία κατά περίπτωση για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, απείθεια και παραβάσεις περί αλλοδαπών και κώδικα οδικής κυκλοφορίας σχηματίστηκε σε βάρος ενός Έλληνα κι ενός αλλοδαπού οι οποίοι συνελήφθησαν στη Θεσπρωτία για την υπόθεση διακίνησης σημαντικής ποσότητας χασίς. 

Όλα ξεκίνησαν όταν στην Ηγουμενίτσα αστυνομικοί της τοπικής Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με άνδρες του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας επιχείρησαν να ελέγξουν αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο Έλληνας, με συνοδηγό τον αλλοδαπό. Ο οδηγός δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και, αφού ακολουθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, ακινητοποιήθηκε τελικά στην περιοχή της Μαζαρακιάς, όταν έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Οι κατηγορούμενοι εγκατέλειψαν το όχημά τους και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους συλλάβουν άμεσα. 

Έπιασαν… λαβράκι!

Κάνοντας έλεγχο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου οι αστυνομικοί έπιασαν… λαβράκι. 

Βρέθηκαν στο πορτμπαγκάζ και κατασχέθηκαν 66 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 87,5 κιλών και 10 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη («σοκολάτα») βάρους 11 κιλών. Επίσης, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, που, όπως προέκυψε, ανήκει σε άτομο το οποίο είναι έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης. 

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου στερείται άδειας οδήγησης, ενώ σε βάρος του αλλοδαπού διακινητή είχε επιβληθεί το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. 

Άλλοι 11 για κατοχή 

Στο μεταξύ, στη σύλληψη συνολικά 11 ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου μέσα στο τελευταίο δεκαπενθήμερο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, συνελήφθησαν επτά άτομα στα Γιάννενα εκ των οποίων οι δύο αλλοδαποί και τέσσερα άτομα στην Άρτα, εκ των οποίων το ένα αλλοδαπής καταγωγής. 

Σημειώνεται ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο καθημερινών ελέγχων και δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.