Ταΐστρες για τα αδέσποτα στις Τοπικές Κοινότητες!

on .

ADESPOTA TAISMA

Συνεχίζονται από πλευράς του Δήμου Ιωαννιτών οι προσπάθειες ορθολογικής διαχείρισης των εκατοντάδων αδέσποτων σκυλιών της πόλης. 

Πέρα από τις στειρώσεις που προχωρούν με γοργούς ρυθμούς στο κυνοκομείο, ξεκίνησαν και δράσεις οι οποίες στοχεύουν στην ευζωία των αδέσποτων, μέσω της εξασφάλισης σταθερής τροφής και νερού γι’ αυτά. 

Στο πλαίσιο αυτό, ρόλο αναλαμβάνουν και τα Τοπικά Συμβούλια στις Κοινότητες του Δήμου, στις οποίες επίσης κυκλοφορούν ελεύθερα πολλά σκυλιά. Χθες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πέτρος Παλάσχας είχε σύσκεψη με Προέδρους Τοπικών Συμβουλίων, αντικείμενο της οποίας ήταν η καλύτερη οργάνωση της τοποθέτησης των 13 πρώτων ταϊστρών – ποτίστρων  για την σίτιση αδέσποτων ζώων.

Η τοποθέτησή τους θα γίνει σε Πέραμα, Πεδινή, Κοσμηρά, Μάζια, Χαροκόπι, Πλατανιά, Σταυράκι, Μπάφρα, Νέα Ζωή, Κουτσελιό, Νεοχωρόπουλο, Νεοκαισάρεια και Καρδαμίτσια, όπως είχε αποφασιστεί στη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Θα υιοθετηθούν…

Ο αντιδήμαρχος εξήγησε στους Προέδρους την προβλεπόμενη διαδικασία και ζήτησε τη συμβολή τους προκειμένου να υποδείξουν ο καθένας στην Κοινότητά του, τον κατάλληλο χώρο για να τοποθετηθούν οι ταΐστρες – ποτίστρες. Όπως αναφέρθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου που ήταν παρόντες στη σύσκεψη, οι χώροι που θα επιλεγούν δεν πρέπει να είναι κοντά σε παιδικές χάρες, πάρκα ή πλατείες, για ευνόητους λόγους.

Η κάθε ταΐστρα – ποτίστρα, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα υιοθετηθεί είτε από μέλη φιλοζωικών σωματείων, είτε από εθελοντές πολίτες, οι οποίοι θα αναλάβουν την τροφοδότηση αυτών με τροφές που θα τους παρέχει ο Δήμος.

Στόχος η διαχείριση

«Κάνουμε μια αρχή με τις 13 περιοχές που έχουν επιλεγεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου και σύντομα θα προχωρήσουμε στην προμήθεια κι άλλων ταϊστρών - ποτίστρων προκειμένου να τοποθετηθούν και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας», υπογράμμισε ο Πέτρος Παλάσχας και πρόσθεσε: «Οι τοπικές κοινότητες αναλαμβάνουν την ευθύνη να μας υποδείξουν σε ποιους χώρους μπορούμε να τοποθετήσουμε τις ταΐστρες - ποτίστρες προκειμένου να δημιουργηθεί η λιγότερη δυνατή όχληση για τους κατοίκους. Στόχος μας είναι να διαχειριστούμε το ζήτημα των αδέσποτων με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο τόσο για τα ίδια όσο και για τους συνδημότες μας».

Καταλήγοντας, ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες στο δημοτικό καταφύγιο έγιναν 80 στειρώσεις και ευχαρίστησε τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων για τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη.