Δεν δικαιολογείται η απόφαση αποχής!

on .

DHMARXEIO DODONHS

• Ακατανόητη είναι η απόφαση της παράταξης του Γιάννη Καραμπίνα «Δωδώνη Δύναμη Δημιουργίας», να απέχει των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Δωδώνης. Κι αυτό, επειδή ο λόγος που επικαλείται δεν είναι κάποιο μείζον γεγονός, αλλά το ότι μέχρι στιγμής δεν της έχει παραχωρηθεί εξοπλισμένος χώρος και γραμματειακή υποστήριξη, όπως προβλέπει η νομοθεσία!

Σύμφωνοι, μία δημοτική παράταξη έχει ανάγκη ένα γραφείο και μία ή έναν γραμματέα για να λειτουργεί απρόσκοπτα, όμως το ότι δεν έγινε αυτό ακόμα, δεν νομιμοποιεί την αποχή της από τα βασικά όργανα του Δήμου, στα οποία εξελέγη με την ψήφο των πολιτών, προκειμένου να τους εκπροσωπεί, ελέγχοντας τη Δημοτική Αρχή, ψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας τις εισηγήσεις που εκείνη φέρνει και καταθέτοντας τις δικές της προτάσεις για τον τόπο και την επίλυση των προβλημάτων του.

Εξάλλου, η ίδια η παράταξη Καραμπίνα επικαλείται τους 4.476 πολίτες που την ψήφισαν στις εκλογές του περασμένου φθινοπώρου, την εντολή των οποίων να τους εκπροσωπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωδώνης δεν μπορεί να παραγνωρίζει, επικαλούμενη την δικαιολογία ότι δεν της έχει δοθεί ακόμη γραφείο!

Καλό θα ήταν λοιπόν ο κ. Καραμπίνας και τα στελέχη του, αντί να σηκώνουν το «λάβαρο» της αποχής, που κάποιοι μπορούν να εκλάβουν και ως… φυγομαχία, να κάτσουν στα όργανα του Δήμου Δωδώνης και να παλέψουν μέσα από αυτά για να τους παραχωρήσουν τα προβλεπόμενα. Εξάλλου, μόλις δύο μήνες πέρασαν από την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου. Έχουν μπροστά τους πέντε ολόκληρα χρόνια να αξιοποιήσουν το γραφείο που θα τους δοθεί!