Προβλήματα στην Υγειονομική Περίθαλψη έχουν οι στρατιωτικοί της Π.Ε. Ιωαννίνων

on .

STRATIOTIKOI

«Η υγειονομική περίθαλψη των στρατιωτικών αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τους ίδιους και τις οικογένειές τους και πλέον έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις», τονίζει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων σε επιστολή της προς την Π.Ο.Ε.Σ. και τους τοπικούς βουλευτές.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως στην περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, υφίστανται ιδιαιτερότητες οι οποίες καθιστούν την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών ακόμη πιο δυσχερή, όπως το γεγονός ότι οι ντόπιοι στρατιωτικοί υπάγονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 ΓΣΝΕ, το οποίο βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, η Ένωση σημειώνει πως η περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων όταν απαιτείται νοσηλεία, πόσο μάλλον χειρουργική επέμβαση, δύναται να υλοποιηθεί μόνο με τη διαδικασία του επείγοντος και όχι βάσει προγραμματισμού, ενώ τα βιβλιάρια νοσηλείας των στρατιωτικών δεν έχουν καμία ισχύ σε εξωνοσοκομειακούς ιατρούς και ιδιωτικές μονάδες υγείας.

Για τους παραπάνω λόγους η Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Ιωαννίνων προτείνει να δοθεί στα μέλη της η δυνατότητα επιλογής προσωπικού και θεράποντος ιατρού σε δημόσια ή ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και επιλογής χειρουργού με την ανάλογη συμμετοχή από το ταμείο υγειονομικής περίθαλψης για τον ασφαλισμένο, όπως και στα Σώματα Ασφαλείας και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Επίσης προτείνει την πλήρη κατάργηση των Βιβλιαρίων Νοσηλείας Στρατιωτικών και μελών οικογενειών, η οποία θα συνδυαστεί με πλήρη ένταξη του συνόλου του εν ενεργεία προσωπικού στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση.