Με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ο ΠΑΣ κόντρα στην ΑΕΚ

on .

AEK PAS SHMATA

• Με σημαντικές απουσίες παικτών λόγω τιμωριών, αλλά τους Νάγκι και Παμλίδη στην αποστολή ταξίδεψε χτες στην Αθήνα ο ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της σημερινής (19:00) αναμέτρησης με αντίπαλο την ΑΕΚ στην OPAP Arena για την 25η και προτελευταία αγωνιστική της Super League. Αλλαγές ετοιμάζει ο Μιχάλης Γρηγορίου, στην αποστολή για πρώτη φορά ο Πολωνός στόπερ Σομποτσίνσκι.

Η 24η αγωνιστική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες έχασαν μέσα από τα χέρια τους τη νίκη από τον ΟΦΗ και μαζί τη δυνατότητα να περάσουν βαθμολογικά το Βόλο και την Κηφισιά και να φτάσουν τον Παναιτωλικό. Δύο σημαντικοί βαθμοί που ίσως κοστίσουν στη συνέχεια. Πλέον, υπάρχει τριπλή ισοβαθμία ΠΑΣ, Βόλου και Κηφισιάς στους 17 βαθμούς και το φινάλε του πρωταθλήματος προμηνύεται δραματικό όσον αφορά τη μάχη της παραμονής.

Σήμερα υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική, η 25η και προτελευταία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει δύσκολη αποστολή καθώς αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο και φορμαρισμένη τον τελευταίο καιρό ΑΕΚ στην έδρας της, την «Αγιά Σοφιά» ή OPAP Arena, όπως είναι ευρέως γνωστή. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση με την «Ένωση» οι Γιαννιώτες θα αγωνιστούν χωρίς άγχος για το καλύτερο δυνατό καθώς οι γηπεδούχοι θα έχουν το βάρος του φαβορί. Βέβαια, στην αγωνιστική θέση που βρίσκεται ο ΠΑΣ απαγορεύεται η χαλάρωση και είναι υποχρεωμένος να κυνηγάει όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους.

Τέσσερις σημαντικές απουσίες

Στη σημερινή αναμέτρηση με τον Δικέφαλο της Αθήνας ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε να εκτίσουν την ποινή τους για τιμωρία λόγω κίτρινων καρτών τέσσερις ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 3 είναι βασικοί σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Ο λόγος για τους Εραμούσπε, Καραχάλιο, Ροσέρο, αλλά και τον Ριένστρα που πήρε επίτηδες κίτρινη με τον ΟΦΗ και θα εκτίσει κόντρα στην ΑΕΚ. 

Ο Αργεντινός στόπερ έτσι κι αλλιώς είναι τραυματίας στην κλείδα και πιθανότατα θα λείψει και κόντρα στον Ατρόμητο, ενώ ο Ριένστρα επέλεξε να λείψει κόντρα στην ΑΕΚ για να είναι διαθέσιμος στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ατρόμητο στο «Ζωσιμάδες». Σημαντική και η απουσία του Καραχάλιου καθώς πιθανότατα θα αγωνίζονταν για να ξεκουραστεί ένας εκ των Τζίνο και Λιάσου, ενώ ο Ροσέρο ήταν ο καλύτερος και πολυτιμότερος παίκτης κόντρα στον ΟΦΗ και σίγουρα θα λείψουν σήμερα τα τρεξίματα του. 

Με 23 παίκτες η αποστολή

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης ήταν υποτυπώδης καθώς ουσιαστικά ήταν μόλις δύο ημερών. Τη Δευτέρα έκαναν αποφόρτιση οι παίκες και ουσιαστικά μόνο χτες δούλεψε τακτικά ο Γρηγορίου και το τεχνικό επιτελείο για το σημερινό αγώνα. 

Στη χτεσινή πρωινή προπόνηση έγινε και βιντεοανάλυση του παιχνιδιού με τον ΟΦΗ, αλλά και ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού της ΑΕΚ και των δυνατών και αδύναμων σημείων της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα. Στη συνέχεια οι παίκτες βγήκαν στο γήπεδο και το πρόγραμμα περιελάμβανε τόνωση, ενώ όσοι έμειναν εκτός αποστολής ακολούθησαν αερόβια προπόνηση.

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Γρηγορίου ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία αποτελείται 23 ποδοσφαιριστές και λίγο μετά το μεσημέρι ξεκίνησε για την Αθήνα. Για πρώτη φορά στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Πολωνό; στόπερ Σομποτσίνσκι και συνολικά όλα τα μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου. 

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Αθανασίου, Νάγκι, Σούλης, Βρακάς, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Σομποτσίνσκι, Σόρια, Πανάγου, Ναούμης, Τσαούσης, Κιάκος, Μπεγκάλα, Λιάσος, Τζίνο, Ντεμίρ, Τούτου, Ροζάλες, Κύρκος, Τζίμας, Παμλίδης, Λεό, Κόντε, Μπάλαν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Μιχάλης Γρηγορίου πήρε στην αποστολή και τους 4 επαγγελματίες τερματοφύλακας, ενώ Νάγκι και Παμλίδης συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή καθώς ξεπέρασαν τα διαστρέμματα που τους ταλαιπωρούσαν. Εκτός από τους 4 τιμωρημένους Εραμούσπε, Ριένστρα, Καραχάλιο και Ροσέρο, εκτός αποστολής έμειναν οι Γκάρο και Μίνα.

 

Τα πλάνα του Γρηγορίου

Οι δεδομένες απουσίες των Εραμούσπε, Ριένστρα, Ροσέρο και Καραχάλιου υποχρεώνουν τον Μιχάλη Γρηγορίου να προχωρήσει σε αναγκαστικό rotation στην ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Παντελάκης και Μπακαδήμας θα είναι και πάλι τα δύο στόπερ, ενώ πιθανότατα αριστερό μπακ θα παίξει ο Τσαούσης προκειμένου να προστατευθεί ο Κιάκος που είναι στο όριο καρτών. Το πιθανότερο είναι ο Ντεμίρ να πάρει τη θέση του τιμωρημένου Ροσέρο, ενώ θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Ροζάλες στα χαφ αντί του Ριένστρα.

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Σούλης, Σόρια, Τσαούσης, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Λιάσος, Τζίνο, Τούτου, Ροζάλες, Ντεμίρ, Μπάλαν.

 

Διαιτητής ο Μαλούτας

Ο Δημήτρης Μαλούτας της ΕΠΣ Ημαθίας ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με την ΑΕΚ στην OPAP Arena.  O διαιτητής από την Ημαθία φέρνεια κακές αναμνήσεις στους Γιαννιώτες καθώς έχει σφυρίξει κάποια ματς που ο ΠΑΣ υπέστη βαριές ήττες και συγκεκριμένα αυτά με τον Παναιτωλικό με 1-4 στις 3 Οκτωβρίου του 2022 και την ήττα από τον Άρη με σκορ 0-4 στις 13 Νοεμβρίου του 2022.

Βοηθοί του Μαλούτα θα είναι οι Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών) και Δημήτριος Βεργέτης (Αργολίδας). Τέταρτος θα είναι ο Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής). Στο VAR θα βρίσκονται ο Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας) με AVAR τον Δημήτρη Σαμοΐλη (Αθηνών). Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης).

 Γενική είσοδος και με Ατρόμητο

Η προσέλευση των φιλάθλων στον προηγούμενο αγώνα με τον ΟΦΗ αλλά και η κρισιμότητα της αναμέτρησης επέβαλαν στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να διατηρήσει τη γενική είσοδο των 10 ευρώ και στον κυριακάτικο (03/03, 19:30) αγώνα με τον Ατρόμητο στο “Ζωσιμάδες”, ενώ τα παιδικά εισιτήρια έχουν και πάλι 5 ευρώ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:

"Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη διάθεσης των εισιτηρίων για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League Ελλάδας 2023-24 κόντρα στον Ατρόμητο στο Ε.Σ.Ι. «Οι ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ», την Κυριακή (03/03) και ώρα 19.30. Για τον εν λόγω αγώνα θα ισχύσουν οι κάτωθι τιμές εισιτηρίων, τα οποία και θα πωλούνται ηλεκτρoνικά μέσω του Viva.gr καθώς και στα εκδοτήρια στα γραφεία της Π.Α.Ε. στο ΠΕΑΚΙ καθώς και σε αυτό στο ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ:

ΘΥΡΕΣ 3-4-6 -> 10€

ΘΥΡΑ 9 -> 10€

ΘΥΡΑ 3VIP -> 20€

ΘΥΡΑ 5 GOLD -> 30€

Παιδικά έως 16 ετών (ημ.γεννήσεως 2007 και μετά) για τις θύρες 3-4-6-9 -> 5€

Το ωράριο λειτουργίας του τμήματος εισιτηρίων θα είναι: ΤΡΙΤΗ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ από 10:00 έως 20:00 και ΣΑΒΒΑΤΟ από 10:00 έως 15:00 στα γραφεία της ομάδας στο ΠΕΑΚΙ, και την ημέρα του αγώνα στα εκδοτήρια του Ε.Σ.Ι. «Οι Ζωσιμάδες» από τις 11:00 έως τις 17:00.

Tην ημέρα του αγώνα οι θύρες θα ανοίξουν στις 17:30 και η είσοδος στις κερκίδες του Ε.Σ.Ι. «Οι Ζωσιμάδες» θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω των μηχανισμών διέλευσης (τουρνικέ) και στην θύρα που αναγράφεται στο εκδοθέν εισιτήριο. Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση σας και προμήθεια των εισιτηρίων σας για την αποφυγή συνωστισμού και καθυστερήσεων κατά την είσοδο".