Διαδικτυακά οι εξετάσεις στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ

on .

TMHMA MHXANIKON PLHROFORIKHS 7 12 2023

• Διαδικτυακά θα γίνουν οι εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπως επισημαίνει σε ψήφισμά της η Γενική του Συνέλευση, η οποία διατυπώνει ωστόσο προβληματισμούς για τη διαδικασία. 

Συγκεκριμένα, η Συνέλευση εστιάζει στην ανάγκη να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο των εξετάσεων. Όπως τονίζει στο ψήφισμά της, «η δεσμία αρμοδιότητα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να συμμορφώνεται προς τις κατευθυντήριες γραμμές και οδηγίες που δίνονται από την εποπτεύουσα αρχή της και η υποχρέωσή της να προβεί σε όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, προκειμένου να διενεργηθεί απρόσκοπτα η εξεταστική περίοδος, οφείλει να λαμβάνει υπόψη το αδιάβλητο των εξετάσεων».

Παράλληλα, τονίζει πως «οι εξ αποστάσεως εξετάσεις, παρά τα περί του αντιθέτου υποστηριζόμενα και ιδιαίτερα υπό το φως των πρόσφατων τεχνολογικών εξελίξεων, αδυνατούν να εξασφαλίσουν το αδιάβλητο των εξετάσεων σε όλες τις περιπτώσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους φοιτητές μας και την κοινωνία γενικότερα», ενώ χαρακτηρίζει αδύνατο να γίνουν εξετάσεις εργαστηριακών μαθημάτων.

Παρόλα αυτά το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής διατυπώνει την απόφαση να γίνουν οι εξ αποστάσεως εξετάσεις επειδή υπάρχουν φοιτητές που είναι κοντά στη λήψη του πτυχίου, αλλά και για τον λόγο ότι, όπως αναφέρει, «οι αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τα μέλη του Τμήματος από τις νομικές επιπτώσεις που υπάρχουν στην περίπτωση μη διεξαγωγής των εξετάσεων».

Καταλήγοντας στο ψήφισμά του, το Τμήμα καλεί τη Σύγκλητο να καταρτίσει εσωτερικό κανονισμό ο οποίος να διασφαλίζει ότι οι εξ αποστάσεως εξετάσεις διεξάγονται μόνο σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας και απειλής της δημόσιας υγείας.