Ένα «ταξίδι» ενημέρωσης και γνώσης για τους σπουδαστές του 1ου ΕΠΑΛ Κόνιτσας

on .

EPAL KONITSAS AERODROMIO

• Ένα «ταξίδι» ενημέρωσης και γνώσης στα πλαίσια εκπαιδευτικών επισκέψεων, πρακτικής άσκησης και μελέτης περίπτωσης στον τομέα του Τουρισμού, της Οικονομίας και των Logistics έκαναν μαθητές του τομέα Οικονομίας - Διοίκησης του 1ου ΕΠΑΛ Κόνιτσας.

Πρώτος σταθμός ήταν το Διεθνές Αεροδρόμιο “Βασιλεύς Πύρρος” των Ιωαννίνων, όπου τους μαθητές καλωσόρισαν και ενημέρωσαν ενδελεχώς, ο αερολιμενάρχης Βασίλης Μητσιμάρης και η Νίκη Παύλου εκπρόσωπος της εταιρίας Handling Skyserv, για τον τρόπο λειτουργίας και τις προοπτικές εξέλιξης του Αερολιμένα. 

  Δεύτερος σταθμός η Περιφέρεια Ηπείρου και η Διεύθυνση Τουρισμού, όπου η Ιουλία Μαρκούλα, Διευθύντρια του αντίστοιχου τμήματος και ο Ηλίας Γκαρτζονίκας, Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Τουρισμού, παρείχαν ενημέρωση σχετικά με τη μεγάλη συμβολή της Περιφέρειας στην ανάπτυξη του Τουρισμού σε όλη την ‘Ήπειρο, αλλά και μέσα από την εμπειρία τους, σχετικά με τους τρόπους  Προώθησης και Ανάπτυξης συνολικά του Τουριστικού προϊόντος. 

  Τρίτος σταθμός η Ξενοδοχειακή μονάδα «Olympic» του Στάθη Σιούτη, όπου ο ίδιος και οι συνεργάτες ενημέρωσαν διεξοδικά τους σπουδαστές για τις μεθόδους προώθησης του Τουρισμού, τις προοπτικές εξέλιξής του και ειδικότερα των ξενοδοχειακών μονάδων, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να κάνουν μελέτη περίπτωσης μιας επιτυχημένης οικογενειακής επιχείρησης στον αντίστοιχο κλάδο. 

Με ανακοίνωσή του το 1ο ΕΠΑΛ Κόνιτσας απευθύνει θερμές ευχαριστίες προς όσους συνέβαλλαν σε αυτή την εποικοδομητική ενημέρωση και μοναδική εμπειρία για τους μαθητές του, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στις 14-26 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη – Βαλένθια και άλλες πόλεις της Ισπανίας στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος Erasmus+ με θέμα «Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Προώθηση  Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού στο πλαίσιο της Πράσινης Οικονομίας», προκειμένου να γνωρίσουν, να μελετήσουν και να αποκτήσουν γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες, ώστε να είναι εκείνοι που θα συμβάλλουν μελλοντικά στην εξέλιξη του Τουριστικού προϊόντος της περιοχής.