«Πονοκέφαλος» και φέτος γίνονται οι Ιταλοί κυνηγοί!

on .

LATHROKYNHGOI MPEKATSES

 Μπορεί να είναι συνεχείς οι έλεγχοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής σε όλη την Ήπειρο και διαρκείς οι συστάσεις των κυνηγετικών συλλόγων προς τα μέλη τους, προκειμένου να τηρούν τους κανόνες, ωστόσο, ούτε την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο λείπουν οι παρανομίες στην περιοχή μας. 

Ορισμένοι ασυνείδητοι εξακολουθούν με τη συμπεριφορά τους να αμαυρώνουν τον κυνηγετικό κόσμο. 

Δεν είναι όμως μόνο οι ντόπιοι «κυνηγοί» που παρανομούν. Προβλήματα δημιουργούν για μία ακόμη χρονιά και οι Ιταλοί κυνηγοί, οι οποίοι έρχονται στην περιοχή μας, ιδιαίτερα τη Θεσπρωτία για να ασκήσουν το αγαπημένο τους «χόμπι», όμως αδιαφορούν για νόμους και κανόνες. Στο στόχαστρό τους βάζουν κυρίως τα πουλιά.

Πρόστιμα σε Ιταλούς

Από ελέγχους που έκαναν κλιμάκια της Θηροφυλακής σε περιοχές της Θεσπρωτίας τις τελευταίες ημέρες βεβαιώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, ενώ σε μία περίπτωση ένα άτομο οδηγήθηκε στο αυτόφωρο με εντολή των αρμόδιων Εισαγγελικών αρχών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια περιπολίας και ελέγχου σε ομάδα Ιταλών που κυνηγούσαν πουλιά στην περιοχή «Ξηρόλοφος» του Δήμου Σουλίου εντοπίστηκαν σε επιβατικό αυτοκίνητο δύο άτομα που, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, είχαν εκδώσει άδειες θήρας απευθείας στο Δασαρχείο Ιωαννίνων, με «δεμένα» κυνηγετικά όπλα εκτός θήκης, έτοιμα προς χρήση. Σε βάρος τους βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 400 ευρώ για τον καθένα, για την παράνομη μεταφορά όπλου, ενώ κατασχέθηκαν οι άδειες. 

Την αμέσως επόμενη ημέρα, σε νέους ελέγχους της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντοπίστηκε ο ένας εκ των δύο Ιταλών που μία μέρα νωρίτερα είχε εντοπιστεί στο Ι.Χ. με το όπλο έτοιμο, να κυνηγάει πουλιά ενώ του είχε αφαιρεθεί η άδεια θήρας. Κατ’ εντολή των Εισαγγελικών Αρχών Θεσπρωτίας, ο κυνηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Κυνηγούσαν βράδυ

Σε δύο άλλες περιπτώσεις, κλιμάκια της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντόπισαν και προχώρησαν στην προβλεπόμενη διαδικασία για δύο άτομα που κυνηγούσαν παράνομα σε περιοχές των Ιωαννίνων. 

Συγκεκριμένα, στον Παρακάλαμο Πωγωνίου περιπολούντες θηροφύλακες εντόπισαν ένα άτομο σε καρτέρι για πουλιά πέραν της μισής ώρας μετά τη δύση του ηλίου. Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, ο συγκεκριμένος δε διέθετε άδεια, ενώ και το κυνηγετικό όπλο που κατείχε, ανήκε σε άλλο πρόσωπο. Σε βάρος του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 500 ευρώ και σχηματίστηκε δικογραφία, όπως επίσης και σε βάρος του κατόχου του κυνηγετικού όπλου για το αδίκημα της παραχώρησής του σε άτομο που δε διαθέτει άδεια κυνηγιού. Κατασχέθηκαν το όπλο, οκτώ φυσίγγια καθώς επίσης μία μπεκάτσα, δύο κότσυφες και μία τσίχλα που είχε σκοτώσει.

 Τέλος, στα Κούρεντα Ζίτσας κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που διενεργούσε περιπολία εντόπισε ένα ακόμη άτομο σε καρτέρι για πουλιά πέραν της μισής ώρας μετά τη δύση του ηλίου. Σε βάρος του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο, η άδεια θήρας και μία μπεκάτσα που είχε θηρεύσει προηγουμένως.