Απολογισμό έργου στη ΔΕΥΑΙ κάνει ο Άρης Μπαρτζώκας

on .

MPARTZOKAS ARHS 22 1 19

• Τα πιο σημαντικά σημεία του έργου το οποίο επιτελέστηκε στα 4,5 περίπου χρόνια που ο ίδιος ήταν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ παρουσιάζει ο Άρης Μπαρτζώκας με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας του, απευθύνοντας παράλληλα ευχαριστίες προς όλους τους συνεργάτες του. 

Μεταξυ άλλων, κάνει αναφορά στο έργο επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, συνολικού κόστους 17 εκατ. ευρώ, το οποίο ολοκληρώνεται εντός του επόμενου διαστήματος. Στην υπογραφή της σύμβασης για την αναβάθμιση του παλαιού βιολογικού και την ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων λυμάτων, κόστους 11 εκατ. ευρώ, στη σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση παροχομέτρων σε 29 γεωτρήσεις, ύψους 4 εκατ. ευρώ, στη σύμβαση για την κατασκευή μονάδος ηλιακής ξήρανσης και αξιοποίησης της λυματολάσπης κόστους 10.9 εκατ. ευρώ, στο έργο της προμήθειας και εγκατάστασης 68 σταθμών τηλεπαρακολούθησης των υποδομών ύδρευσης με σκοπό τη μείωση των διαρροών ύψους 1.7 εκατ. ευρώ, καθώς και στα έργα επέκτασης του αποχετευτικού περιμετρικά της πόλης με συνολικό μήκος αποχετευτικού δικτύου άνω των 100 χιλιομέτρων, κόστους 10.3 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μπαρτζώκας αναφέρεται επίσης στο αποχετευτικό που κατασκευάστηκε σε Κάτω Μάρμαρα, Ολυμπιάδα και Αμφιθέα ύψους 4.1 εκατ. ευρώ, στην επέκταση του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων εντός του πολεοδομικού σχεδίου και οριοθετημένων οικισμών με προϋπολογισμό 2.4 εκατ. ευρώ, στην επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων ύδρευσης στην Αγία Μαρίνα, την Κρανούλα, τον Δρίσκο, τη Μανωλιάσα, τα Κυπαρίσσια, την Περίβλεπτο, τα Μάρμαρα, την Σιαράβα, την πλατεία Πάργης κ.ά. και στην τέταρτη γεώτρηση στους Λογγάδες 

«Η ΔΕΥΑ Ιωαννίνων έχει εισέλθει πλέον σε μια νέα εποχή, την εποχή της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού», καταλήγει.