Διαφωνώ με όλα τα αιτήματά τους πλην των ελέγχων στις ελληνοποιήσεις!

on .

FETA

• Σκληρή κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου, αλλά και στις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης άσκησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γ. Πρέντζας, στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, όπου συζητήθηκε το αγροτικό ζήτημα.

Σχολιάζοντας την εισήγηση του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη ο Γ. Πρέντζας σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Η συζήτηση για τα προβλήματα αλλά και τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων που κατέθεσαν οι ίδιοι στο Π.Σ. και επανακατέθεσε η ΛΑ.ΣΥ.,  κατέληξε με την κατασυκοφάντησή τους από την Περιφερειακή Αρχή ως ανόητων! Χαρακτηριστική ήταν η δικαιολόγηση του κ. Καχριμάνη, στο γιατί διαφωνεί με το σύνολο των αιτημάτων των αγροτών, πλην των ελληνοποιήσεων: «…διαφωνώ με όλα τα αιτήματά τους, πλην των ελέγχων στις ελληνοποιήσεις. Οι αγρότες δεν ξέρουν ποιο είναι το σωστό, εσείς οι περιφερειακοί σύμβουλοι που μάθατε τώρα από εμένα, να βγείτε να τους το πείτε….». Μια τοποθέτηση που θύμισε περισσότερο κατήχηση θρησκευτικού ηγέτη σε αποστόλους που πρέπει να «διορθώσουν την πλάνη του ποίμνιου». Τοποθέτηση που έγινε αποδεκτή από το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων της περιφερειακής αρχής!».

Και ο κ. Πρέντζας συνέχισε λέγοντας: «Χρειάζεται απύθμενο θράσος και πολιτική εχθρότητα να τοποθετείται με αυτόν τον τρόπο απέναντι στο σύνολο των αγροτοκτηνοτρόφων που κινητοποιούνται, επειδή η πολιτική ξεκληρίσματός τους από ΕΕ- Κυβέρνηση προς όφελος όσων συγκεντρώνουν γη και παραγωγή σε λίγα χέρια πλέον, έχει γίνει ορατή σε όλους. Προφανώς η περιφερειακή αρχή θεωρεί ανόητη και την μεγάλη πλειοψηφία του λαού που στηρίζει τον αγώνα επιβίωσης των αγροτοκτηνοτρόφων, κατανοώντας ότι η αλήθεια των αιτημάτων τους καθορίζει και το δικαίωμα του λαού να τρώει φθηνά και υγιεινά προϊόντα…».

Κατά ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Κατευθύνοντας τα βέλη του προς τις άλλες παρατάξεις της Αντιπολίτευσης ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέφερε, μεταξύ άλλων: «…Τίποτα δεν μπορούν να περιμένουν από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ οι βιοπαλαιστές. Είναι αυτοί που ψήφισαν το 3ο μνημόνια που περιέκοψε την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, είναι αυτοί που ψήφισαν μαζί με την ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο την νέα ΚΑΠ το 2020, για να ολοκληρωθεί το ξεκλήρισμά τους. Είναι αυτοί που μαζί με την ΝΔ οδήγησαν να μαραζώσει η ύπαιθρος και τα χωριά της Ηπείρου καθιστώντας τα χωρίς ΚΥ, χωρίς παιδικούς σταθμούς και σχολεία, αφιλόξενα για νέα ζευγάρια αγροτοκτηνοτρόφων…».