Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης μέσα στο σπίτι του!

on .

NARKOTIKA XASIS FYTA 6 2 24

• Την άνιση μάχη με τα επικινδυνα κυκλώματα αλλά και τις μεμονωμένες υποθέσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, συνεχίζουν να δίνουν καθημερινά οι αστυνομικοί στην Ήπειρο, με το τελευταίο περιστατικό να αφορά τη σύλληψη ενός ημεδαπού που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στο σπίτι του, στα Γιάννενα.

Άγρυπνοι φρουροί και διώκτες παρανόμων είναι διαρκώς οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ιωαννίνων, οι οποίοι δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην εξάρθρωση των διάφορων κυκλωμάτων ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται και στην περιοχή μας, καταφέρνοντας συχνά καίρια χτυπήματα στην εγκληματική δράση τους. Ωστόσο ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι αυξάνονται στα Γιάννενα οι συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση μικρών ή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Παρόλο που οι αστυνομικοί εξιχνιάζουν διάφορα περιστατικά που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, οι υποθέσεις αυτές είναι σαν τη Λερναία Ύδρα: κόβεις ένα κεφάλι και εμφανίζονται άλλα δέκα!

Με ειδικό εξοπλισμό…

Αναφορικά με το τελευταίο περιστατικό που σχετίζεται με τα ναρκωτικά, συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τον κατηγορούμενο στην πόλη των Ιωαννίνων και τον συνέλαβαν, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου διαπιστώθηκε η λειτουργία πλήρους συστήματος εσωτερικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, ενώ κατασχέθηκαν:

- 12 δενδρύλλια, ύψους από 1,10 έως 1,80 μέτρα,

- φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους -394- γραμμαρίων,

- ακατέργαστη κάνναβη βάρους -34,1- γραμμαρίων,

- δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και

- εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας, αποτελούμενος από τέντα, ανακλαστήρα με λαμπτήρα, σύστημα εξαερισμού, χρονοδιακόπτη ρεύματος, πεχάμετρο, αγροτικά εργαλεία κτλ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

1.273 συλλήψεις και 15.273 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Παράλληλα, εντείνονται σε όλη τη χώρα οι επιχειρησιακές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόληψη της εγκληματικότητας. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την επικράτεια το πενθήμερο, 2 έως 6 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων ελέγχθηκαν συνολικά 78.110 άτομα και 58.552 οχήματα, συνελήφθησαν 1.273  άτομα για διάφορα αδικήματα, προσήχθησαν 3.039 άτομα, βεβαιώθηκαν 15.273  παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 47 για αντικαπνιστική νομοθεσία και 11 για ηχόμετρα, ακινητοποιήθηκαν -615 οχήματα, ενώ κατασχέθηκαν  έξι.

Περαιτέρω, διενεργήθηκε πλήθος ουσιαστικών ελέγχων σε περιοχές και σημεία, όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων, όπου ελέγχθηκαν συνολικά  4.531 άτομα, 2.013 οχήματα, προσήχθησαν 129 άτομα, συνελήφθησαν  44 και βεβαιώθηκαν 109 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. αλλά και παραβάσεις για άλλα αδικήματα.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, τονίζει η ΕΛ.ΑΣ.