Υπερδιπλασιάζονται οι γιατροί των ΚΕΠΑ και αυξάνονται οι ειδικότητες

on .

DIADROMOS NOSOKOMEIOY

• Στους 1.200, από 500 που είναι σήμερα, αυξάνει το υπουργείο Εργασίας τους γιατρούς που θα μπορούν να στελεχώσουν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψε η Υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, συγκροτείται Ειδικό Σώμα Ιατρών (ΕΣΙ), στο οποίο εντάσσονται όλοι οι υφιστάμενοι γιατροί του ΚΕΠΑ, ενώ πρόκειται να προκηρυχθούν και νέες θέσεις.

Παράλληλα αυξάνεται και ο αριθμός των ειδικοτήτων. Για πρώτη φορά στις Επιτροπές θα ενταχθούν, παιδίατροι, αναπτυξιολόγοι και παιδοψυχίατροι.

Παράλληλά, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εργασίας, ότι θα υλοποιηθεί πρόγραμμα επιμόρφωσης του σώματος γιατρών και του διοικητικού προσωπικού των κέντρων. Στόχος είναι η καλύτερη στήριξη και εξυπηρέτηση των ΑμεΑ. Επίσης, θα δημιουργηθεί και πλατφόρμα για να υποστηρίξει τις λειτουργίες των Επιτροπών και τον καλύτερο και ταχύτερο προγραμματισμό των ραντεβού.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου σε δήλωσή της, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΚΕΠΑ προχωρούμε στην ενίσχυση του αριθμού και των ειδικοτήτων του σώματος γιατρών που πιστοποιούν την αναπηρία. Μέχρι τώρα, το σώμα γιατρών, όχι μόνο δεν ανανεώθηκε ποτέ αλλά και αρκετοί έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησής ή για προσωπικούς λόγους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σήμερα να έχουμε μόνο 500 γιατρούς στο ΚΕΠΑ, γεγονός που καθυστερεί τη διαδικασία πιστοποίησης της αναπηρίας…».