Την αγωνία των εργαζομένων στη «Σχεδία» άκουσε η Μ. Κεφάλα

on .

KEFALA SXEDIA 4 2 24

• Τις θέσεις των εργαζόμενων στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία», δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει άμεσα στους αρμόδιους για τη σύνταξη του νομοσχεδίου υπουργούς, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτής Ιωαννίνων Μ. Κεφάλα, μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχε μαζί τους.

Ως γνωστόν το Νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία έχει ξεσηκώσει πανελλαδική θύελλα αντιδράσεων, καθώς ανάμεσα στις προβλέψεις του είναι η κατάργηση των διάφορων δομών πρόληψης και απεξάρτησης και η ένταξή τους σε έναν Ενιαίο Οργανισμό Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων.

Οι εργαζόμενοι παρουσίασαν στην υφυπουργό συνοπτικά τις δράσεις, που αναπτύσσει η «Σχεδία», τονίζοντας με έμφαση ότι θα προκύψει ένα κενό στην πρόληψη των εξαρτήσεων, σε μια εποχή που είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Ταυτόχρονα, εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον τους, καθώς, με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους ίδιους.

Η κ. Κεφάλα, όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου της «Σχεδία», άκουσε με προσοχή τις θέσεις των εργαζόμενων και δεσμεύτηκε ότι θα τις μεταφέρει άμεσα στους αρμόδιους, καθώς επίκειται σύντομα η κατάθεσή του στη Βουλή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τις ομάδες γονέων, που οργανώνει, μεταξύ άλλων δράσεων, το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία», σημειώνοντας πως θα καταθέσει πρόταση στην υπουργό Σοφία Ζαχαράκη για αξιοποίηση των Κέντρων Πρόληψης στον τομέα συμβουλευτικής γονέων, που είναι στους στόχους του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Στο μεταξύ, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, ζητώντας να μην κατατεθεί το Νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία.