Ανήλικος συνελήφθη με σιδερογροθιά στην Άρτα

on .

PERIPOLIKO

• Υπόθεση που αφορά απειλή ανηλίκου, μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, ξεχώρισε στο αστυνομικό δελτίο του Σαββατοκύριακου, το οποίο περιελάμβανε ακόμη μεταφορά παράτυπων μεταναστών και κλοπές. 

Το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθη στην Άρτα ένας ανήλικος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. 

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν και οι γονείς για παραμέληση της εποπτείας του. Ειδικότερα, η σύλληψη έγινε ύστερα από καταγγελία που διατυπώθηκε

από άλλον ανήλικο για απειλές που είχε εκφράσει σε βάρος του ο συλληφθείς μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης την προηγούμενη ημέρα, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία σιδερογροθιά. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία επρόκειτο να υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Μετανάστες ανάμεσα στα εμπορεύματα…

Στα άλλα νέα του αστυνομικού δελτίου το πρωί του Σαββάτου συνελήφθη στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα παράτυπων μεταναστών. 

Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο σε τράκτορα, που διενήργησαν υπάλληλοι του Τελωνείου Κακαβιάς με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς και με τη χρήση κατάλληλων τεχνικών μέσων, τον οποίο οδηγούσε ο αλλοδαπός, εντοπίστηκαν στην επικαθήμενη καρότσα του, ανάμεσα σε εμπορεύματα, τέσσερις παράτυποι μετανάστες. Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το όχημα, 350 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγού καθώς και 4 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Συλλήψεις για κλοπές 

• Βραδινές ώρες συνελήφθη στα Γιάννενα από αστυνομικούς της Ασφαλείας ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή, που έγινε λίγη ώρα πριν την σύλληψη του.

Ειδικότερα, μετά από καταγγελία, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον κατηγορούμενο για διάρρηξη σε αποθήκη ιδιοκτησίας ημεδαπής, από όπου αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα αξίας περίπου 15.000 ευρώ και κατόπιν αναζητήσεων τον εντόπισαν άμεσα και τον συνέλαβαν. 

Στο πλαίσιο της προανάκρισης κατασχέθηκε το όχημα του ημεδαπού ως μέσω τέλεσης της κλοπής, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

• Σε περιοχή της Άρτας συνελήφθη ημεδαπός, που κατηγορείται για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα ο κατηγορούμενος είχε αφαιρέσει από σταθμευμένο αυτοκίνητο,  πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό 30 ευρώ και διάφορες τραπεζικές κάρτες. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό, το οποίο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. 

 Τον έπιασαν με σπρέι και σιδερογροθιά

Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής ένας άνδρας στα Γιάννενα από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα σπρέι πιπεριού και μια σιδερογροθιά. 

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων επρόκειτο να οδηγηθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ 

Συνελήφθη χθες μετά τα μεσάνυχτα στην Άρτα ημεδαπός, διότι, όπως διαπιστώθηκε, οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.