«Άκαρπη» η συνεδρίαση της ΠΕΔ για τη μελέτη των 2,6 εκατ. ευρώ!

on .

NTAKALETSHS XRHSTOS

«Άκαρπη» αποδείχθηκε και η χθεσινή τρίτη κατά σειρά απόπειρα συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου καθώς λόγω έλλειψης και πάλι απαρτίας, δεν έγινε τελικά. 

Αντικείμενο της συνεδρίασης θα ήταν η ανάκληση των αποφάσεων που είχαν ληφθεί από την ΠΕΔ στη συνεδρίαση της 28ης Δεκεμβρίου, καθώς αυτές κρίθηκαν άκυρες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας. Οι αποφάσεις είχαν να κάνουν με την πληρωμή τεχνικού συμβούλου της ΠΕΔ για εκπόνηση μελετών ύψους 2,6 εκατ. ευρώ.

Ενόχληση Ντακαλέτση

Τη χθεσινή σύσκεψη είχε συγκαλέσει ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ο οποίος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την έλλειψη απαρτίας από πλευράς των συναδέλφων του, η οποία αφήνει ουσιαστικά  μία μεγάλη εκκρεμότητα που πιθανώς να κληθεί να διαχειριστεί η νέα Διοίκηση της Ένωσης. 

«Πέρασε ολόκληρος μήνας, η λειτουργία του οργάνου έχει τελματώσει και επιχειρείται η εμπλοκή των υπαλλήλων της ΠΕΔ στη δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Ντακαλέτσης, λέγοντας ότι δύο  συνάδελφοί του απευθύνθηκαν στον Εισαγγελέα για να λάβουν τις εισηγήσεις των θεμάτων, τις οποίες έπρεπε να καταθέσουν οι ίδιοι. Μάλιστα, συνέδεσε τους δύο Δημάρχους με τον τεχνικό σύμβουλο για τον οποίο έχει προκληθεί η όλη «εμπλοκή», λέγοντας πως έχουν τον ίδιο νομικό σύμβουλο. Ο ίδιος ο τεχνικός σύμβουλος της ΠΕΔ έχει στραφεί επίσης και κατά του Δήμου Ζαγορίου ζητώντας αποζημίωση άνω του ενός εκατ. ευρώ για υπηρεσίες τις οποίες ο Δήμος αρνείται ότι έχει λάβει.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ κατέληξε δηλώνοντας πως ο ίδιος έκανε ότι ήταν δυνατό για να επιλυθεί το ζήτημα υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της Ένωσης, όμως δεν μπορεί μόνος του να τα βγάλει πέρα, ειδικά καθώς πρόκειται για ένα θέμα όπου διακυβεύονται εκατομμύρια ευρώ.