Ηλικιωμένος πέταξε 10.000 ευρώ από το μπαλκόνι για να σώσει τον άνθρωπό του!

on .

APATH THELEFONO

• Παρά τις καθημερινές επιτυχίες που καταγράφει η Αστυνομία, η δράση των απατεώνων όχι μόνο δεν περιορίζεται, αλλά αντίθετα αυξάνεται στην Ήπειρο σε διάφορα πεδία δράσης, με κυρίαρχο τις τηλεφωνικές απάτες.

Μπορεί οι προειδοποιήσεις της Αστυνομίας και των φορέων προς τους πολίτες να είναι διαρκείς, ωστόσο αυτό δεν πτοεί τους επιτήδειους που ψάχνουν συνεχώς ευφάνταστους τρόπους να εξαπατήσουν τον κόσμο. Τις περισσότερες φορές θύματά τους είναι ηλικιωμένοι πολίτες αλλά και νεότεροι, μιας και συχνά οι πληροφορίες που κατέχουν είναι ακριβείς και ο τρόπος που επικοινωνούν μαζί τους γίνεται αρκετά πειστικός.

Η μικροεγκληματικότητα δεν περιορίζεται όμως στις απάτες. Έχει και δεύτερο σκέλος, το… «παραδοσιακό». Τις κλοπές, τη διακίνηση ή τη χρήση ναρκωτικών, την παράνομη είσοδο στη χώρα, περιπτώσεις δηλαδή που περιλαμβάνονται και στο χθεσινό δελτίο της Αστυνομίας.

Συνελήφθη η «εισπράκτορας»…

Στη σύλληψη μιας αλλοδαπής, η οποία είχε ρόλο «εισπράκτορα» σε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείται στις τηλεφωνικές απάτες, κατάφεραν να φτάσουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων το μεσημέρι της Τετάρτης μετά από μια καλά συντονισμένη και οργανωμένη επιχείρηση. Με το σύνηθες, πλέον, πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, μέλη της οργάνωσης καλούσαν ανυποψίαστους πολίτες να καταβάλουν χρήματα για την αποφυγή των συνεπειών του νόμου. Η συλληφθείσα που είχε ρόλο «εισπράκτορα» εντοπίστηκε  την ώρα που παραλάμβανε χρηματικό ποσό από ηλικιωμένο. 

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε προχθές το πρωί, ύστερα από πλήθος καταγγελιών πολιτών στα Γιάννενα ότι δέχθηκαν τηλεφωνήματα από άγνωστους, οι οποίοι προσποιούνταν ότι είναι αστυνομικοί και τους ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου συγγενικά τους πρόσωπα να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου, ύστερα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα, που δήθεν είχαν προκαλέσει. Από την αξιολόγηση και επεξεργασία των καταγγελιών, προέκυψε ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, μέλη της οποίας - βρισκόμενα πιθανόν στο εξωτερικό - πραγματοποιούσαν με απόκρυψη του τηλεφωνικού τους αριθμού αιφνιδιαστικές κλήσεις σε σταθερές τηλεφωνικές συνδέσεις, στοχεύοντας κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα, με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα, τα οποία θα παραλάμβανε μέλος της οργάνωσης, που είχε το ρόλο «εισπράκτορα». Μάλιστα, προκειμένου να ασκήσουν ακόμη μεγαλύτερη πίεση στα υποψήφια θύματά τους, γυναικείο μέλος της οργάνωσης προσποιούνταν την κόρη ή εγγονή τους, εκλιπαρώντας για την καταβολή των χρημάτων ώστε να αφεθεί ελεύθερη.

Πέταξε από το μπαλκόνι 10.000 ευρώ!

Αφού σκιαγραφήθηκε η δομή της οργάνωσης, συγκροτήθηκαν ειδικές ομάδες αστυνομικών, οι οποίοι εντόπισαν την κατηγορούμενη, που, καθοδηγούμενη μέσω κινητού τηλεφώνου από τα αρχηγικά μέλη, τα οποία είχαν συμφωνήσει με ηλικιωμένο να παραδώσει χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ, μετέβη κάτω από το διαμέρισμά του, όπου εκείνος της πέταξε από το μπαλκόνι πλαστική σακούλα με τα χρήματα. Ακολούθησε άμεσα η σύλληψη της αλλοδαπής και η κατάσχεση των χρημάτων, ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και 600 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η ανακάλυψη της ταυτότητας των υπολοίπων μελών της οργάνωσης συνεχίζεται από την Αστυνομία.

Έξι συλλήψεις για ναρκωτικά…

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων και δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου έφτασαν σε διάστημα δέκα ημερών στη σύλληψη έξι ατόμων. Πρόκειται για ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για κατοχή μικροποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν από δύο άτομα σε Ιωάννινα και Πρέβεζα και από ένα σε Άρτα και Θεσπρωτία. 

Έκλεψε μοτοσικλέτα στην Ηγουμενίτσα…

Δικογραφία για κλοπή και οδήγηση οχήματος χωρίς άδεια οδήγησης, σχηματίστηκε σε βάρος ενός ανήλικου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης στην Ηγουμενίτσα. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ανήλικο να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, που δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας, την οποία, όπως διακριβώθηκε, είχε αφαιρέσει εντός της τελευταίας εβδομάδας από σημείο της πόλης της Ηγουμενίτσας, όπου ήταν σταθμευμένη. 

Πήγε να περάσει στο Δικαστικό με στιλέτο!

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στα Γιάννενα ημεδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ελέγχων που πραγματοποιούνται κατά την είσοδο ατόμων στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, βρέθηκαν στην κατοχή του κατηγορούμενου και κατασχέθηκαν στιλέτο τύπου «πεταλούδας», συνολικού μήκους 22 εκατοστών και αναδιπλούμενος σουγιάς, συνολικού μήκους 13 εκατοστών. 

Χρωστούσε ποινή φυλάκισης…

Καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με ποινή φυλάκισης 9 μηνών, για «ψευδή ανωμοτί κατάθεση», εκκρεμούσε σε βάρος ενός αλλοδαπού, ο οποίος μάλιστα είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Ο αλλοδαπός συνελήφθη σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.