Φορητοί υπολογιστές παραδόθηκαν στους ιερείς της Μητρόπολης Ιωαννίνων

on .

MHTROPOLH IOANNINWN YPOLOGISTES

Φορητοί υπολογιστές και οι αντίστοιχοι εκτυπωτές παραδόθηκαν χθες στους ιερείς της Μητρόπολης  Ιωαννίνων από τον Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. π. Θεολόγο Αλεξανδράκη. 

Οι υπολογιστές περιλαμβάνουν προγράμματα και εφαρμογές προσαρμοσμένα στις ποιμαντικές, διοικητικές και υπηρεσιακές ανάγκες των ενοριακών ναών, μέσα από ένα εγκατεστημένο πληροφοριακό σύστημα που θα μπορεί εκτός των άλλων να συνδέει διοικητικές εργασίες των Ιερών Μητροπόλεων με τις Ενορίες τους, στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος», που πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα, με κωδικό MIS 520438.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το έργο αφορά στην παροχή της απαραίτητης πληροφοριακής υποδομής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης, των Ιερών Μητροπόλεων των Δωδεκανήσων, της Ιεράς Πατριαρχικής Εξαρχίας της Πάτμου και των 89 Ιερών Μητροπόλεων της ελληνικής επικράτειας, καθώς και του απαραίτητου εξοπλισμού σε 4.000 ενορίες (Ενοριακοί Ψηφιακοί Κόμβοι) και σε 106 Μητροπολιτικούς κόμβους (που αντιστοιχεί σε 346 σταθερούς υπολογιστές και 106 εκτυπωτικά πολυμηχανήματα) με στόχο την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών της Εκκλησίας στους πολίτες, αλλά και τη λειτουργία αυτών ως εκπαιδευτικών ψηφιακών κόμβων για τη διαρκή εκπαίδευση και ψηφιακή ενδυνάμωση των κληρικών και των λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β’ για την σπουδαία αυτή προσφορά στην Εκκλησία και τόνισε ότι το μεγαλόπνοο αυτό έργο θα συμβάλλει στον απαιτούμενο για την εποχή ψηφιακό μετασχηματισμό των ενοριών, που θα διευκολύνει το έργο των ιερέων, ενώ θα δίνει και τη δυνατότητα για ψηφιακή διασύνδεση των ενοριών με την Ιερά Μητρόπολη…

Επίσης ευχαρίστησε θερμά τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη και εξήρε την σπουδαία του συνεισφορά και τον ακάματο ζήλο του στην με κάθε τρόπο επιμόρφωση των κληρικών μέσα από τα προγράμματα του Ιδρύματος. 

Ακολούθως, ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την εξαιρετική φιλοξενία και τον π. Παύλο Βαταβάλη Συντονιστή του Ι.Π.Ε. για την σημαντική συμβολή του στο έργο.