Α. ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΥ: Διακριτή να είναι η παρουσία του Πανεπιστημίου στο κτίριο της Δομπόλη!

on .

PALIO PANEPISTHMIO DOMPOLH 8 2 17

• Το ζήτημα της διακριτής παρουσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο κτίριο της οδού Δομπόλη, προκειμένου να αποκτήσει το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της περιοχής ενεργό ρόλο και χώρο, έθεσε η πρύτανης Άννα Μπατιστάτου, κατά τη συνάντηση γνωριμίας που είχε το Συμβούλιο Διοίκησης με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θ. Μπέγκα.

Η Πρύτανης ζήτησε η επιγραφή «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων» που υπάρχει σήμερα στο κτίριο να παραμείνει και μετά την ανακατασκευή του για λόγους συμβολισμού και ιστορικότητας. 

Από την πλευρά του, ο Θ. Μπέγκας συμφώνησε στο αίτημα της πρυτάνεως και ταυτίστηκε με τη λογική αξιοποίησης του κτιρίου που θέλει το παλιό πανεπιστήμιο να μη λειτουργεί με όρους δημόσιας υπηρεσίας, αλλά να είναι ανοιχτό για το κοινό για όσες περισσότερες ώρες της ημέρας γίνεται.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι επίκειται συνάντηση με τον ανάδοχο του έργου, προκειμένου να συζητηθούν διάφορες βελτιώσεις – αλλαγές στον τρόπο κατασκευής και μελλοντικής του χρήσης, με στόχο το τελικό αποτέλεσμα να αφήσει στο Δήμο Ιωαννιτών ένα κτίριο σημείο αναφοράς, «ζωντανό» και ανοιχτό για δημότες και επισκέπτες.

Διεύρυνση της συνεργασίας…

Επιπλέον στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, με επίκεντρο τη συμμετοχή των Ιωαννίνων στην πρωτοβουλία για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις.

Ο Θ. Μπέγκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ζωηρό ενδιαφέρον του Συμβουλίου Διοίκησης, προκειμένου να συνεισφέρει σε αυτή την πρόκληση που έχει μπροστά του ο Δήμος και δεσμεύτηκε ότι στο άμεσο μέλλον θα συγκεκριμενοποιηθούν οι δράσεις, στις οποίες το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μπορεί να συνδράμει το Δήμο.

Τέλος, ο δήμαρχος Ιωαννίνων σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και πιστεύει ότι η παιδεία πρέπει να στηριχτεί συνολικά με περισσότερους πόρους.