Πέντε συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών και σιδερογροθιάς

on .

SIDEROGROTHIA NARKOTIKA

Πέντε ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών καθώς και -κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, συνελήφθησαν στα Γιάννενα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).

Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό της υπόθεσης το βράδυ του Σαββάτου, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο από τους ημεδαπούς και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε από μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στη συνέχεια το μεσημέρι της Κυριακής, συνελήφθησαν ακόμη τρεις ημεδαποί καθώς όπως προέκυψε διέμεναν προσωρινά με τους άλλους δύο συλληφθέντες σε οικία που είχαν εκμισθώσει, εντός της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 18,29 γραμμαρίων και μία σιδερογροθιά που ανήκε σε έναν από τους ημεδαπούς. 

«Φρένο» βάζει η ΕΛ.ΑΣ. στη διακίνηση παράτυπων μεταναστών στην Ήπειρο

Ιδιαίτερο βάρος στην αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης δίνει η ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο, με όλες τις υπηρεσίες να βρίσκονται υπ’ ατμόν για να βάλουν φρένο στη δράση των διάφορων διακινητών. 

Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν, μόνο το Σάββατο, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα!

- Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας συνέλαβαν ημεδαπό οδηγό αυτοκινήτου στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος προηγουμένως δεν είχε σταματήσει σε σήμα στάσης τους, ενώ στο όχημα επέβαιναν ακόμη 4 αλλοδαποί. 

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει λίγο νωρίτερα παράνομα στη χώρα μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, από όπου στη συνέχεια τους παρέλαβε ο ημεδαπός για να τους μεταφέρει στα Ιωάννινα έναντι χρηματική αμοιβής. 

- Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνέλαβαν αλλοδαπό οδηγό οχήματος, με το οποίο προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας παράτυπο μετανάστη, τον οποίο είχε νωρίτερα παραλάβει από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ κατασχέθηκαν τα παραπάνω αυτοκίνητα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ.  

Σύλληψη φυγόποινων στην Κακαβιά

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Πωγωνίου και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς αλλοδαπός φυγόποινος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, με χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση συνελήφθη αλλοδαπός φυγόποινος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για το αδίκημα της κλοπής, με ποινή φυλάκισης 12 μηνών.

Αφαίρεσε χρυσαφικά και χρήματα

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, που έγινε τον περασμένο Αύγουστο στην Άρτα. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος διέρρηξε διαμέρισμα ημεδαπής, από όπου αφαίρεσε χρυσαφικά αξίας 12.000 ευρώ και χρηματικό ποσό 5.000 ευρώ. 

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των χρυσαφικών, που είχε διαθέσει ο κατηγορούμενος σε ενεχυροδανειστήριο και ακολούθως αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους.