Ο διάλογος για κάθε νέα μεταρρύθμιση προϋποθέτει ανοιχτό Πανεπιστήμιο!

on .

FOITHTES AMFITHEATRO

• Οι συνεχιζόμενες καταλήψεις σε διάφορες σχολές ανά τη χώρα, λόγω των αντιδράσεων που προκαλεί το Νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια,  απασχόλησαν την έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι πρυτάνεις «οι συνεχιζόμενες καταλήψεις πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων και θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αλλά και το εαρινό εξάμηνο.

»Είμαστε υπέρ ενός ανοιχτού πανεπιστημίου το οποίο είναι το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για τον δημοκρατικό διάλογο και την ελεύθερη έκφραση σχετικά με την σχεδιαζόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».

Παράλληλα τονίζουν ότι «το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο έχει ανάγκη της στήριξης της πολιτείας τόσο με σημαντική αύξηση της τακτικής επιχορήγησης όσο και με θέσεις μόνιμου διδακτικού και διοικητικού προσωπικού. Ο διάλογος για κάθε νέα μεταρρύθμιση προϋποθέτει ανοιχτό και σε πλήρη λειτουργία το Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο». 

Και καλούν όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του.

Κλείνοντας σημειώνουν ότι αναμένουν την δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, το οποίο και θα εξετάσουν σε έκτακτη συνεδρίασή τους.