Ημέρα Φυσικών Επιστημών στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων

on .

ARSAKEIA

«Φυσικές Επιστήμες εν δράσει: Παρατηρώ  ̶  Συζητώ  ̶  Δρω» είναι ο τίτλος της Ημέρας Φυσικών Επιστημών που διοργανώνει από το 2017 η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία με σκοπό να αναδείξει τον κεντρικό προσανατολισμό και τις κατευθύνσεις αιχμής των σύγχρονων Φυσικών Επιστημών, συνδέοντάς τες με την εκπαιδευτική πραγματικότητα και την καθημερινή σχολική τάξη.

Η Ημέρα Φυσικών Επιστημών θα πραγματοποιηθεί φέτος στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών όλων των Αρσακείων Γυμνασίων και των Λυκείων καθώς και δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων του νομού Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Σταμάτιο Κριμιζή, Ομότιμο Διοικητή Διαστημικών Προγραμμάτων, Johns Hopkins University, Επικεφαλής Ερευνητή, NASA Voyager 1 & 2, και τον Ευάγγελο Ν. Γαζή, Ομότιμο Καθηγητή Πειραματικής Σωματιδιακής Φυσικής ΕΜΠ, επιμορφωτικά εργαστήρια επίδειξης Χημείας και Φυσικής, διδακτικά σενάρια από εκπαιδευτικούς της Μέσης Εκπαίδευσης και πειράματα επίδειξης από ομάδες μαθητών σε συνεργασία με τους καθηγητές τους. Στην παρουσία των διδακτικών σεναρίων θα προεδρεύσουν οι Καθηγητές Κων/νος Κώτσης (Φυσικής), Κων/νος Σκομπρίδης (Χημείας), ο Ομότιμος Καθηγητής Γ. Θυφρονίτης (Βιολογίας) και ο Επίκ. Καθηγητής Νικόλαος Μπάκας (Φυσικής). Η Ημερίδα είναι ανοικτή στους εκπαιδευτικούς της πόλης.