Δυο Κέντρα Ημέρας για αυτισμό και Αλτσχάιμερ στη Θεσπρωτία

on .

ALTSXAIMER

• Τις προκηρύξεις διαγωνισμών για δεκατέσσερις νέες δομές, που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», υπέγραψε ο υφυπουργός Υγείας αρμόδιος για θέματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων, Δημήτριος Βαρτζόπουλος.

Πρόκειται για Κέντρα Ημέρας, Οικοτροφεία και Κινητές Μονάδες για άτομα με Αυτισμό, με 'Ανοια, καθώς και για άτομα με σοβαρή ψυχική διαταραχή. Οι νέες δομές θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες.

Οι μονάδες θα αναπτυχθούν στις εξής Περιφερειακές Ενότητες : Αττικής, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Λασιθίου, Λέσβου, Τρικάλων, Σερρών.

Μάλιστα σύμφωνα με τον βουλευτή Β. Γιόγιακα στην Θεσπρωτία προβλέπεται η δημιουργία δύο Κέντρων Ημέρας. Η πρώτη μονάδα αφορά τη λειτουργία Κέντρου Ημέρας για Αυτισμό για παιδιά, έφηβους και νεαρούς ενήλικες που πάσχουν από διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, ενώ το άλλο Κέντρο Ημέρας θα φιλοξενεί ενήλικες με Αλτσχάιμερ και άλλες συναφείς διαταραχές. 

«Με σκοπό την ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και της συμπλήρωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην χώρα, ιδίως για άτομα με Αυτισμό και άτομα με Άνοια, όπου οι δομές ψυχικής υγείας είναι ελάχιστες και οι ανάγκες πάρα πολλές και συνεχώς διογκούμενες, προχωράμε σε μία ακόμα προκήρυξη για την ανάπτυξη και λειτουργία μονάδων ψυχικής υγείας με εξασφαλισμένους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας οι οποίες παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους πολίτες», δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας.