Ομόφωνο ΟΧΙ από Ιερά Σύνοδο στους γάμους ομοφύλων!

on .

IERA SYNODOS KTIRIO

• Κάθετα αντίθετη προς το προωθούμενο νομοσχέδιο για γάμους ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσία, εμφανίστηκε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας κατά την έκτακτη συνεδρίασή της. 

Σήμερα, Τετάρτη σειρά παίρνει το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο, θα συνεδριάσει στις 12 μ. υπό τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, με τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο να παρουσιάζει το επίμαχο νομοσχέδιο.

Η Ιερά Σύνοδος χθες αποφάσισε την σύνταξη και αποστολή σχετικής επιστολής με τις θέσεις της προς τους βουλευτές, την ανακοίνωση των θέσεών της στους Ιερούς Ναούς την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και τη διάθεση σχετικού φυλλαδίου και την παροχή εξουσιοδότησης προς κάθε Μητροπολίτη να προχωρήσει, εντός της επαρχίας του σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ως προς την επικείμενη νομοθέτηση και τον θεσμό της οικογένειας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ι.Σ. τονίζεται μεταξύ άλλων: «Η Εκκλησία δεν νομοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για τους νόμους. Αν σιωπήσει, όμως, φέρει βαρύτατη ευθύνη και αυτοκαταργείται…».

Και σε άλλο σημείο επισημαίνει: «Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία καταδικάζει μελλοντικά παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των γονεϊκών ρόλων. Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι διαφορετική περίπτωση. Προκαλεί στέρηση του ενός γονέα, αλλά όχι σύγχυση των ρόλων των γονέων. Αντίθετα, η ομοφυλοφιλική συμβίωση προξενεί και τα δύο. Επιπλέον, τα παιδιά αυτά συχνά δεν θα έχουν δυνατότητα γνωριμίας με τον άλλο βιολογικό γονέα τους. Δεν θα έχουν επίσης το προσωπικό βίωμα της παρουσίας του άλλου φύλου (αντίθετου των «ομόφυλων γονέων» τους) μέσα σε μία ετερόφυλη σχέση. Τα παιδιά με πατέρες 1 και 2 ή με μητέρες 1 και 2 (ή και παραπάνω) θα είναι τα θύματα ενός αφύσικου μηχανισμού τεκνοθεσιών».