Στα άκρα η κόντρα μεταξύ των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια!

on .

PERIFEREIA HPEIROY

• Εκρηκτικό είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες μεταξύ των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου. Η… φαγωμάρα ξεκίνησε με αφορμή την εκλογή των Γιάννη Στέφου και Στέφανου Ζούμπα στη γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος. 

Το γεγονός πως οι δυο επικεφαλής των παρατάξεων «Κοινό των Ηπειρωτών» και «Ήπειρος Όλον-τόπος να ζεις» που στηρίχτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα, εξελέγησαν στο εν λόγω όργανο με ψήφους της παράταξης Καχριμάνη, προκάλεσε την αντίδραση των «Οριζόντων Ηπείρου», ενώ παρέμβαση για το ζήτημα έκανε και η παράταξη «ΦΩΣ», όπως και η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ειδικά μεταξύ των «Οριζόντων Ηπείρου» και της παράταξης Στέφου ακολούθησε ένα… γαϊτανάκι αντιπαράθεσης, με τη παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα και να αναφέρει ότι «τσίπα και ντροπή ταιριάζει σε αυτούς που η «λιποταξία» του ιδρυτή της παράταξής τους τούς καταδίκασε να βουλιάζουν ακόμη περισσότερο στην πολιτική τους ανυπαρξία στην Ήπειρο…».  

«Να παραιτηθεί ο Ι. Στέφος...»

Πυρ και μανία έγιναν στους «Ορίζοντες Ηπείρου» μετά τα βέλη που εξαπέλυσε η παράταξη Στέφου και ειδικά με την αναφορά στον πρώην επικεφαλής Σπύρο Ριζόπουλο. 

Οι «Ορίζοντες» με νέα χθεσινή ανακοίνωσή τους, επιμένουν στα περί «ανταλλαγμάτων» στον Αλ. Καχριμάνη για τη στήριξη Στέφου και Ζούμπα, ώστε να εκλεγούν στην ΕΝΠΕ. Παράλληλα, ζητούν από τον Γιάννη Στέφο να παραιτηθεί, ενώ αναφέρονται και στις εσωκομματικές σχέσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι «Ορίζοντες» καταλογίζουν στον Γιάννη Στέφο αλλά και στον Στ. Ζούμπα ότι έπεσαν σαν «ώριμα φρούτα» στην αγκαλιά του  Αλ. Καχριμάνη, ενώ προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα στην κριτική τους, λέγοντας πως «τα έξοδα του προεκλογικού αγώνα κάπως πρέπει να βγουν»! Παράλληλα, η παράταξη με επικεφαλής πλέον την Μάγδα Τάτση χαρακτηρίζει τον Γιάννη Στέφο «λίγο» για να είναι επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. «Με τέτοιου είδους ενέργειες όσες κωλοτούμπες και να κάνετε δύσκολα θα γίνετε αποδεκτός από το νέο αρχηγό τον κ. Κασσελάκη. Για όλα αυτά και για να μην εκτεθείτε περισσότερο, κάνετε το αυτονόητο… παραιτηθείτε σήμερα», καταλήγουν στην ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωσή τους.

Ανταπάντηση από «Κοινό των Ηπειρωτών»

Η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» επανήλθε χθες το απόγευμα με νέα ανακοίνωσή της, κάνοντας λόγο για παράλογες επιθέσεις που προκαλούν απορία και αποστροφή! Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρει «αυτού του είδους η τυχοδιωκτική και εκτός ορίων πολιτική έχει απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών και δεν έχει να προσφέρει το παραμικρό στην Ήπειρο».

Παράλληλα το «Κοινό των Ηπειρωτών» δηλώνει ότι στηρίζει τον επικεφαλής της παράταξης Γιάννη Στέφο και τους περιφερειακούς συμβούλους και καλεί τους «Ορίζοντες Ηπείρου» να ανακαλέσουν άμεσα «τα όσα ψευδή και συκοφαντικά αναφέρουν σε βάρος του επικεφαλής της παράταξής μας άλλως δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για τις περαιτέρω ενέργειές μας». 

ΦΩΣ: Υπόγειες συνεργασίες… 

Στο μεταξύ, ένα διαφορετικό τρόπο να κάνει παρεμβάσεις για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου επέλεξε ο επικεφαλής της παράταξης «ΦΩΣ» Λάμπρος Γεωργόπουλος, ο οποίος απευθύνθηκε στους πολίτες μέσω βίντεο που δημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

Μέσα από το λεγόμενο «Ημερολόγιο Περιφερειακού Συμβουλίου», ο Λάμπρος Γεωργόπουλος πήρε θέση για όσα έγιναν στο συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης, και την ένταση με τους αγρότες-φοιτητές, καθώς και για την ψηφοφορία εκλογής των αντιπροσώπων της Περιφέρειας Ηπείρου στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος. 

Για το πρώτο ζήτημα, ο επικεφαλής της παράταξης «χρέωσε» την κινητοποίηση αγροτών και φοιτητών στο ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου έπρεπε να αφήσει για αργότερα τις παρεμβάσεις. 

Αναφορικά με την εκλογή των δύο αντιπροσώπων της αντιπολίτευσης (Στέφου και Ζούμπα) στη γενική συνέλευση της ΕΝΠΕ, ο Λ. Γεωργόπουλος  έκανε λόγο για υπόγειες συνεργασίες αλλά και πως αποκαλύφθηκε η συνεργασία των… «προθύμων» της αντιπολίτευσης με την Περιφερειακή Αρχή. Από εκεί και πέρα, ο επικεφαλής της παράταξης «ΦΩΣ» τόνισε πως υπάρχουν σοβαρά θέματα που έπρεπε να συζητηθούν όπως η αιθαλομίχλη, το Πάρκο Έρευνας, οι αεροπορικές συνδέσεις, ενώ για την απένταξη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών από το Ταμείο Ανάκαμψης, είπε πως... χάθηκε η μπάλα! 

ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ