Να επαναπροκηρυχθεί άμεσα η σύνδεση Γιάννενα - Ηράκλειο

on .

AERODROMIO IOANNINA

• Στην επικαιρότητα έχει επανέλθει και πάλι το ζήτημα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των Ιωαννίνων με το Ηράκλειο Κρήτης. Μία γραμμή η οποία εκτιμάται πως θα έχει πολλαπλά οφέλη και για τις δύο περιοχές,ιδίως στον τουριστικό τομέα, ενώ θα διευκολύνει ιδιαίτερα τόσο τους δεκάδες φοιτητές από τη μεγαλόνησο που σπουδάζουν στην Ήπειρο, όσο και τους επαγγελματίες που ταξιδεύουν συχνά στην Κρήτη. Ωστόσο, μετά την κήρυξη ως άγονου του πρώτου διαγωνισμού για την ανάληψη των πτήσεων, καθυστερεί η επαναπροκήρυξή του.

Ερώτηση στη Βουλή

Έπειτα από την κοινή επιστολή προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τοπικών φορέων του τουρισμού και συλλόγων από Γιάννενα και Ηράκλειο, το ζήτημα ήρθε στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κων/νος Χήτας. Ο κ. Χήτας στην ερώτησή του τονίζει πως η επαναπροκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την άγονη αεροπορική γραμμή  Γιάννενα - Ηράκλειο Κρήτης αναμένεται με αγωνία από πλήθος επαγγελματικών φορέων, συλλόγων αλλά και πολιτών τους τελευταίους μήνες και προσθέτει πως μετά τη λήξη του προηγούμενου άγονου διαγωνισμού, αναμενόταν η επαναπροκήρυξή του με διαφορετικούς όρους, όμως έκτοτε δεν έχει υπάρξει καμία νεότερη ενημέρωση.

Σημαντική γραμμή

Από τον βουλευτή υπενθυμίζεται πως η δρομολόγηση της συγκεκριμένης πτήσης είναι πολύ σημαντική και για τις δύο Περιφέρειες, με δεδομένο πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση αμφίδρομα για την οργάνωση τουριστικών πακέτων, οργανωμένων εκδρομών συλλόγων και σχολικών ιδρυμάτων αλλά και μεγάλη ζήτηση για τη μετακίνηση μεμονωμένων τουριστών. Παράλληλα, είναι εξαιρετικά σημαντική για τη μετακίνηση φοιτητών που σπουδάζουν στα δύο μεγάλα περιφερειακά Πανεπιστήμια των Ιωαννίνων και της Κρήτης, καθώς και για την ομαλότερη διεξαγωγή της πληθώρας επιστημονικών και εκπαιδευτικών συνεδρίων που διεξάγονται συχνά και στις δύο περιοχές. Σημειώνεται ακόμα πως υπάρχει σημαντικός αριθμός πολιτών που μετακινείται με μεγάλη συχνότητα μεταξύ των περιοχών για επαγγελματικούς, οικογενειακούς και άλλους λόγους. Με δεδομένα τα παραπάνω, ο κ. Χήτας ρωτάει τον Υπουργό αν προτίθεται να προβεί στην άμεση επαναπροκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την άγονη αεροπορική γραμμή  Γιάννενα - Ηράκλειο Κρήτης με αναπροσαρμογή του ύψους της επιδότησης.