Παραδίδεται στο σύνολό της η… πολύπαθη Αμβρακία Οδός

on .

AKTIO AMBRAKIA

• Στις 31 Ιανουαρίου θα γίνει, εκτός απροόπτου, η παράδοση στην κυκλοφορία του τελευταίου τμήματος του αυτοκινητόδρομου της Αμβρακίας Οδού, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Νίκου Ταχιάου.

Με την απόδοση του συγκεκριμένου τμήματος όλος ο άξονας μήκους 48 χλμ., από το Άκτιο μέχρι το νότιο άκρο της λίμνης Αμβρακίας θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία. Ο  δρόμος, ο οποίος είναι ιδιαίτερης σημασίας και για την Ήπειρο, ειδικά για την περιοχή της Πρέβεζας, έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο συν δύο λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας και ανισόπεδους κόμβους. Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ. Είναι έργο γέφυρα, καθώς ξεκίνησε με πόρους του ΕΣΠΑ 2007- 13.

«Αλλάζει ο χάρτης…»

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζει ότι «με την κατασκευή των νέων σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων, όπως του άξονα Άκτιο – Αμβρακία, αλλάζει ο οδικός χάρτης της Δυτικής Ελλάδας, η οποία αποκτά ένα σημαντικό αναπτυξιακό πρόσημο, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, αλλά και της εθνικής οικονομίας. Με την παράδοση του έργου μειώνεται κατά 45 λεπτά ο χρόνος διαδρομής από την Αθήνα έως τη Λευκάδα και, πλέον, οι οδηγοί θα μπορούν να φτάνουν στο νησί του Ιονίου σε 3 ώρες και 20 λεπτά. Μέσα στο 2025 πρόκειται να ολοκληρωθεί και η κατασκευή του νέου οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος».

Αντίστοιχα με τη διαδρομή Λευκάδα - Αθήνα θα μειωθούν και οι αποστάσεις προς Άκτιο, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα.