Ν. Κατσακιώρης: Από το Π.Γ.Ν.Ι. στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας!

on .

KATSAKIORHS PARAITHSH

Ένα κεφάλαιο κλείνει για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με την αποχώρηση από τη θέση του διοικητή του Νίκου Κατσακιώρη, ο οποίος περνάει πλέον στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα υπηρετήσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου.

Με επιστολή του ο κ. Κατσακιώρης συγκινημένος ανακοινώνει και επίσημα την παραίτησή του και απευθύνει ευχαριστίες προς τους συνεργάτες του, το προσωπικό, τους τοπικούς φορείς και όσους στήριξαν το Π.Γ.Ν.Ι. τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, ζητούμενο είναι πλέον να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για νέο διοικητή, καθώς το ίδρυμα είναι αντιμέτωπο με σοβαρά ζητήματα. Ένα εξ αυτών είναι το θέμα αναβάθμισης των Επειγόντων του που αυτές τις ημέρες επέστρεψε και πάλι στην επικαιρότητα. Μέχρι να γίνει αυτό, χρέη διοικητή θα εκτελεί ο Αναπληρωτής Διοικητής Κων/νος Ντιναλέξης. 

Αποχαιρετιστήρια επιστολή

Οι ιδιαίτερα δύσκολες υγειονομικές συνθήκες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σημάδεψαν το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του υποχωρούντος διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπως αναγνωρίζει και ο ίδιος στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του. 

«Η θητεία μου στο Π.Γ.Ν.Ι. συνέπεσε με  πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία όλων εμάς που εργαστήκαμε στους υγειονομικούς χώρους, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος, δίχως αυτό να είναι υπερβολή. Αν γύριζα όμως το χρόνο πίσω, πάλι αυτό θα έπραττα. Θα υπηρετούσα το Π.Γ.Ν.Ι., με κάθε κόστος», τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Οι αναμνήσεις των κοινών αγώνων -με το προσωπικό, τους Αναπληρωτές Διοικητές μου και τα Μέλη του Δ.Σ του Π.Γ.Ν.Ι.- οι δυσκολίες αλλά και οι χαρές, είναι όντως ανεξίτηλες, δεν σβήνουν, δεν ξεθωριάζουν, και κάνουν την απόφαση μου παραπάνω από δύσκολη».

Ο κ. Κατσακιώρης απευθύνει θερμές ευχαριστίες προς τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου τους οποίους χαρακτηρίζει «στυλοβάτες του Εθνικού Συστήματος Υγείας», προς την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κατά τη διάρκεια της θητείας του, τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη, καθώς και τους εν ενεργεία, αλλά και πρώην διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας, για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.

Πολύτιμοι αρωγοί

Παράλληλα, επισημαίνει πως πολύτιμοι αρωγοί στην όλη προσπάθεια να πάει το Νοσοκομείο ένα βήμα μπροστά, ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου  Αλέκος Καχριμάνης, καθώς και ο αείμνηστος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, μαζί με τους βουλευτές της Ηπείρου και τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ειδική δε μνεία κάνει στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης που πρόβαλαν με αντικειμενικότητα το έργο της Διοίκησης του Π.Γ.Ν.Ι. όλα αυτά τα χρόνια, επισημαίνοντας παράλληλα χωρίς υπερβολές και στη πραγματική διάστασή τους όσα σημεία χρειάζονταν διόρθωση.

«Θέλω να ελπίζω ότι η παρουσία μου στο ΠΓΝΙ άφησε ένα «θετικό αποτύπωμα» στην ανάπτυξη του Νοσοκομείου μας, αλλά πρωτίστως θέλω να ελπίζω ότι  άφησε –περισσότερο- πιο «θετικό αντίκτυπο» στις συνειδήσεις του προσωπικού του ΠΓΝΙ, που αγόγγυστα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο κοινωνικό σύνολο αλλά και στους πολίτες των περιοχών υγειονομικής μας  ευθύνης», καταλήγει ο κ. Κατσακιώρης, ενώ εύχεται καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στον Αναπληρωτή Διοικητή Κων/νο Ντιναλέξη.