Ισχυροί άνεμοι, χιόνια και καταιγίδες σ’ όλη την Ήπειρο!

on .

EKXIONISTIKO

Έπειτα από ένα διάστημα με ήπιο γενικά καιρός, ο χειμώνας επιστρέφει… δυναμικά από σήμερα και στην Ήπειρο, με κύρια χαρακτηριστικά του τους θυελλώδεις ανέμους, τις ισχυρές βροχοπτώσεις στα πεδινά, τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και το τσουχτερό κρύο. 

Αυτό επισημαίνει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε χθες, το οποίο αφορά αυτό το Σαββατοκύριακο. Το ζητούμενο είναι αν εκτός από τα ορεινά χιονίσει απόψε και μέσα στο Λεκανοπέδιο όπως προβλέπει η ΕΜΥ. Πάντως, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημέρωσε ήδη τους Δήμους και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, προκειμένου να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα. Συνιστά δε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Αλλάζει ο καιρός

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα το μεσημέρι, ξεκινώντας από τα βόρεια, με βουτιά του υδραργύρου της τάξης των 8 - 10 βαθμών Κελσίου και χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική χώρα. Παράλληλα, θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια. 

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι σήμερα στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ τις απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές. Τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο χιόνια θα πέσουν και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδος και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδος. Από αύριο οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης ενώ θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και την Ήπειρο. 

Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ στην περιοχή μας προβλέπονται επίσης ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα το μεσημέρι και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.