Ανεξέλεγκτα (;) πάρτι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!

on .

PANEPISTHMIO

• Πάρτι γίνονταν πάντα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με πρωτοβουλία ομάδων ή μεμονωμένων φοιτητών και με διάφορες αφορμές. Τελευταία, όμως, φαίνεται πως το μέτρο έχει χαθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα αλλά και ερωτηματικά για την ασφάλεια όσων συμμετέχουν.

Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλει γονέας φοιτήτριας, η οποία κατέληξε πρόσφατα στο Νοσοκομείο λόγω μέθης (!), σε επιστολή που απευθύνει προς τη Διοίκηση του ιδρύματος και κοινοποίησε και στον «Π.Λ.». Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως τα πάρτι έχουν γίνει πλέον συστηματικά, σερβίρονται ποτά αμφιβόλου ποιότητας, ενώ σ’ αυτά συμμετέχουν και εξωπανεπιστημιακά άτομα που φτάνουν στην Πανεπιστημιούπολη με οργανωμένο τρόπο και εισέρχονται ανεξέλεγκτα. Καταλήγει δε ζητώντας να ληφθούν μέτρα. 

Η επιστολή

Απευθυνόμενος στις Πρυτανικές Αρχές ο γονέας τονίζει στην επιστολή του τα ακόλουθα χαρακτηριστικά, αναφορικά με τα τεκταινόμενα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: 

«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτησή μου για ό,τι συμβαίνει από την έναρξη του πανεπιστημιακού έτους και συνεχίζεται στο Πανεπιστήμιό σας μέχρι και σήμερα. Είμαι πατέρας φοιτήτριας του Πανεπιστημίου σας και τις τελευταίες μέρες έμαθα από την κόρη μου ότι στο χώρο του Πανεπιστημίου αργά το βράδυ γίνονται “πάρτυ” σχεδόν κάθε εβδομάδα μετά τα μεσάνυχτα έως το πρωί. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Πανεπιστήμιο είναι χώρος επιστήμης, γνώσης και πολιτισμού και φυσικά ανοιχτός σε κάθε δημιουργική και εξωστρεφή δράση. Είναι αυτονόητο, λοιπόν, να λαμβάνουν εκεί χώρα καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ή συναυλίες, σε καμία περίπτωση όμως δεν έχουν θέση σε ένα Πανεπιστήμιο συναθροίσεις που οδηγούν σε "ψυχοκτονία" τα παιδιά μας αλλά και χειρότερα ακόμα στο νοσοκομείο λόγω μέθης όπως συνέβη στην κόρη μου.

Τα "πάρτυ" αυτά από ποιους διοργανώνονται συστηματικά κάνοντας το Πανεπιστήμιο "CLUB", από κάποιους ίσως επιτήδειους, που κερδοσκοπούν πουλώντας ποτά αμφιβόλου ποιότητας, χωρίς κανένα έλεγχο. Τα παιδιά μας είναι ασφαλή; Οι χώροι που διοργανώνονται πληρούν τους κανόνες ασφαλείας; Τα "πάρτυ" αυτά, απευθύνονται στους φοιτητές μόνο ή σε όλους;

Δυστυχώς σε όλους χωρίς κανέναν έλεγχο. Τα παιδιά μας κινδυνεύουν. Εισέρχονται όποιοι θέλουν εκτός φοιτητικής κοινότητας με ότι αυτό σημαίνει στο βωμό του κέρδους κάποιων επιτήδειων. Μισθώνουν λεωφορεία για να μεταφέρουν τους “πελάτες” τους στο Πανεπιστήμιο. Γίνονται εις γνώση των Πανεπιστημιακών αρχών ή όχι; Φαντάζομαι ότι δεν το γνωρίζετε ή, αν το γνωρίζετε, δεν έχετε προλάβει να αντιδράσετε.

Απευθύνομαι σε σας ως τους πλέον αρμόδιους για να αποφασίσετε τους όποιους χειρισμούς είναι επιβεβλημένοι και ελπίζω ότι θα δώσετε εσείς τη λύση, που αρμόζει».