Στον Υπουργό Υγείας… απευθείας ο Αλ. Καχριμάνης για τα Επείγοντα!

on .

NOSOKOMEIO PANEPISTHMIAKO EPEIGONTA

• Την αναγκαιότητα για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του ΤΕΠ στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο καλείται να διαχειριστεί ετησίως δεκάδες χιλιάδες επείγοντα περιστατικά, αναγνωρίζει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, όπως προέκυψε από την τοποθέτησή του κατά την χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, μετά από σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γ. Πρέντζας.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι θα θέσει το θέμα στον αρμόδιο υπουργό Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη, προκειμένου να εξευρεθεί χρηματοδότηση για το εν λόγω έργο, όπως επίσης και τη δημιουργία ξεχωριστής Υγειονομικής Περιφέρειας Ηπείρου.

Κατά την τοποθέτησή του ο Αλ. Καχριμάνης παραδέχτηκε τις ελλείψεις σε υποδομές, αφού το ΤΕΠ ΠΓΝΙ λειτουργεί από 30ετιας στον ίδιο χώρο μέχρι και σήμερα. «Οι ελλείψεις σε χώρους και υποδομές είναι υπαρκτές, καθώς αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των προσερχόμενων επειγόντων περιστατικών προς εξέταση. Από λίγες δεκάδες χιλιάδες που ήταν προ δεκαετίας, σε περισσότερους από 70.000 που προσήλθαν το 2023. Το 55% των ασθενών προέρχεται από περιοχές εκτός του Ν Ιωαννίνων», τόνισε, μεταξύ άλλων. 

Αφού αναφέρθηκε εκτενώς στη μελέτη, που εκπονήθηκε για την επέκταση του ΤΕΠ επισημαίνονται πως ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 12 εκατ. ευρώ, σημείωσε πως από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα μπορούσε να διατεθεί μόλις 1,7 εκατ. ευρώ. «Είναι ποσό σημαντικά μικρότερο από το απαιτούμενο για την υλοποίηση του έργου της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού του ΤΕΠ και βέβαια δεν αρκούσε για την υλοποίηση της μελέτης που είχε συνταχθεί», πρόσθεσε στην τοποθέτησή του. Κλείνοντας τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στην ενίσχυση των δομών Υγείας, όπως είναι η ένταξη του ΤΕΠ σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αλλά και η περαιτέρω βελτίωση των δομών των άλλων νοσοκομείων της Ηπείρου».