Αποστρατεύονται Γ. Δούβαλης στην ΕΛ.ΑΣ και Δημ. Κοντογιάννης στην Πυροσβεστική

on .

DHMHTRHS KONTOGIANNHS

• Μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ και την επιλογή νέου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ολοκληρώθηκαν και οι κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών του σώματος. Μεταξύ άλλων, με Προεδρικό Διάταγμα αποστρατεύεται ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης (από το Τσεπέλοβο) υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ μέχρι τώρα, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επίτιμου Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, την υπερηφάνια και τη χαρά του εκφράζει ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αστυνομικών για το γεγονός ότι του σώματος της ΕΛ.ΑΣ ηγείται πλέον ο Δημήτριος Μάλλιος, ένα μέλος της μεγάλης Ηπειρώτικης Αστυνομικής οικογένειας (με καταγωγή από το Αθαμάνιο Άρτας). Όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους, «γνωρίζοντας τον άνθρωπο και αξιωματικό κο Δημήτριο Μάλλιο αισιοδοξούμε για το καλύτερο». 

Στην Πυροσβεστική

Κρίσεις γίνονται και στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος. Όσον αφορά στην περιοχή μας, αποστρατεύεται ο Υποστράτηγος Δημήτριος Κοντογιάννης, Συντονιστής Επιχειρήσεων Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων.

Σε ημερήσια διαταγή του ο κ. Κοντογιάννης ευχαριστεί την πολιτική και φυσική ηγεσία του σώματος που τον εμπιστεύθηκε και του ανάθεσε τη διοίκηση πολλών υπηρεσιών σε όλη τη επικράτεια. «Αποχωρώ από το Πυροσβεστικό Σώμα ολοκληρώνοντας μία πορεία 33 χρόνων. Σε όλη μου αυτή τη σταδιοδρομία προσπάθησα να είμαι δίκαιος, αντικειμενικός και αμερόληπτος. Βασικός μου προσανατολισμός ήταν η εκπλήρωση με τον καλύτερο τρόπο της αποστολής που μου έταξε η Πολιτεία», τονίζει, μεταξύ άλλων και ευχαριστεί όλους τους συνεργάτες του και το προσωπικό των ΠΕΔΥΠ Ηπείρου, Δυτ. Μακεδονίας και Νήσων.