Επανέρχεται το αίτημα για νέο κλειστό στον Βοτανικό

on .

MPEGKAS LIOLIOS

• Mε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο συναντήθηκε χθες στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. Ο κ. Λιόλιος βρίσκεται στα Γιάννενα για συναντήσεις με σωματεία και φορείς της περιοχής, καταγράφοντας τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν για την ανάπτυξη του αθλήματος που υπηρετεί.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης κλειστών εγκαταστάσεων. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Λιόλιο με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΟΚ, και τα οποία σύντομα θα αποστείλει στον Δήμο, η περιοχή των Ιωαννίνων δικαιούται να διαθέτει ακόμα δύο κλειστές εγκαταστάσεις προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που υπάρχουν ήδη, αλλά και να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τα αθλήματα που διεξάγονται σε κλειστές σάλες.

Από την μεριά του ο κ. Μπέγκας τόνισε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να μην χαθεί οριστικά η δυνατότητα κατασκευής ενός μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή του Βοτανικού, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό. Θύμισε δε τη δέσμευση του 2019 από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με βάση την οποία έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο συγκεκριμένη έκταση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την ανέγερσή του. 

«Eπαναφέραμε την πρόταση για την κατασκευή ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου στον Βοτανικό, το οποίο σε συνδυασμό με τις ενέργειες και το σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου για τη δημιουργία μιας ακόμα σύγχρονης αθλητικής εγκατάστασης μπορούν να συμβάλλουν άμεσα στην ανάπτυξη του αθλητισμού, αλλά και την τόνωση του αθλητικού τουρισμού στα Γιάννενα. Και τα δύο είναι απαραίτητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θ. Μπέγκας μετά το τέλος της συνάντησης.

Σύσκεψη στην Περιφέρεια

• Σύσκεψη για τις αθλητικές υποδομές και κυρίως αυτές που έχουν σχέση με την ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, με την συμμετοχή του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Ευαγγ. Λιόλιου, του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Χάρη Λαζάνη και της Διοίκησης του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων. 

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Κ. για τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών…

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. σε δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή έχοντας στην κατοχή μας με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το ηλεκτρονικό μητρώο όλα τα στοιχεία των αθλητών στην Ελλάδα, μπορούμε εύκολα να καταδείξουμε την ανάγκη στο Υπουργείο για να υποστηριχθεί ο αθλητισμός στην Περιφέρεια και δη στην Ήπειρο που το έχει τόσο ανάγκη…».