«Κοινός σκοπός να πετύχουμε το ΕΣΥ να δουλεύει καλύτερα»

on .

DIOIKHTES ADONIS GEORGIADHS

Ενημερωτική ημερίδα για τους Διοικητές όλων των Νοσοκομείων της χώρας διοργάνωσε χθες το Υπουργείο Υγείας στην Εθνική Πινακοθήκη. Κατά την έναρξη των εργασιών απηύθυναν ομιλίες ο Υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, η αναπλ. Υπουργός Ειρ. Αγαπηδάκη, οι Υφυπουργοί Δημ. Βαρτζόπουλος και Μ. Θεμιστοκλέους και η Γ. Γ. Υπηρεσιών Υγείας Λ. Βιλδιρίδη.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας Ν. Δέδες και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντ. Αυγερινός.

Κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης ο Υπουργός Αδ. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στους Διοικητές, τόνισε μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι όλες οι Διοικήσεις όλων των νοσοκομείων προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό και δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε ένας Διοικητής, αναπληρωτής Διοικητής ή Υποδιοικητής που δεν αντιλαμβάνεται πόσο σοβαρό είναι το αξίωμα που έχετε και πόσο σοβαρός είναι ο ρόλος σας. Σας βλέπω ως συνεργάτες και θέλω να με βλέπετε ως συνεργάτη σας, όπου έχουμε έναν κοινό σκοπό, να πετύχουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να δουλεύει καλύτερα».

Αναφερόμενος στην Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων, ο Αδ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο εργαλείο και θα μας δώσει την ευκαιρία πρώτον, να ξέρουμε ποια είναι τα χειρουργεία τα οποία είναι σε αναμονή -σε ποιο νοσοκομείο σε ποια κλινική και για ποιο λόγο- και δεύτερον, θα δώσει στους συμπολίτες μας μια εξασφάλιση διαφάνειας ότι δεν είναι κάποιοι πιο ίσοι από τους άλλους».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του σημείωσε ότι «το σύστημά μας πρέπει να είναι ασθενοκεντρικό. Όλοι μας από τον Υπουργό, από τον κορυφαίο χειρουργό, από τον καλύτερο διοικητή μέχρι τον τελευταίο τραυματιοφορέα ή νοσηλευτή, όλοι μας ένα σκοπό έχουμε: να φεύγει ο Έλληνας ασθενής υγιής και ευχαριστημένος από την παροχή των υπηρεσιών υγείας που του δίνουμε. Εάν αυτό είναι το πνεύμα και σε αυτό το πνεύμα λειτουργούμε, θα πάνε όλα καλά».