Ποιος θα πληρώσει το «μπόνους» στον εργολάβο της Λεωφ. Νιάρχου;

on .

NIARXOY STROFH SEISMOPLHKTA

• «Πριμ έγκαιρης παράδοσης» δίνει το Υπουργείο Υποδομών στην ανάδοχο «Εργοδυναμική Πατρών» που έχει αναλάβει το έργο της Λεωφόρου Νιάρχου, αν και σύμφωνα με την αρχική σύμβαση θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2021! 

Πρόκειται για μια απόφαση του Υπουργείου Υποδομών (μετά από αίτημα του αναδόχου), η οποία αν και υπογράφτηκε στις 4 Ιανουαρίου, χθες αντέδρασε η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από καταγγελτική ανακοίνωση της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», η οποία καταλόγιζε «κακούς χειρισμούς στην Διοίκηση Καχριμάνη»!

Η απάντηση της Περιφέρειας 

Άμεση ήταν η απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία κάνει γνωστό ότι για την οδό Νιάρχου, η ανάδοχος εταιρία είχε ζητήσει την κατανομή πριμ έγκαιρης παράδοσης για ανεκτέλεστο τμήμα του έργου που δεν είχε υλοποιηθεί στον  ορισθέντα χρόνο, χωρίς τη δική της υπαιτιότητα, αλλά ούτε και της Περιφέρειας. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου (απόφαση 6 Σεπτεμβρίου 2023), με την ανάδοχο εταιρία να προσφεύγει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο με απόφαση που εξέδωσε την 4η Ιανουαρίου 2024 τη δικαίωσε για συνολικό ποσό 354.534 ευρώ, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει ξεκαθαριστεί από το Υπουργείο ποιος είναι ο φορέας που θα το καταβάλλει!

Απαντώντας στους «Ορίζοντες Ηπείρου», η Περιφέρεια σημειώνει ότι «κανένα παιχνίδι δεν γίνεται σε βάρος των Ηπειρωτών, όλα γίνονται με απόλυτη διαφάνεια, σύμφωνα με τη νομοθεσία και πολύ απέχει από την αλήθεια ο ισχυρισμός ότι η εξέλιξη οφείλεται “σε κακούς χειρισμούς της Διοίκησης Καχριμάνη”». 

Και προσθέτει, μεταξύ άλλων: «Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει: Χάρη στους καλούς χειρισμούς και την αποφασιστικότητα της Διοίκησης Καχριμάνη, υλοποιήθηκε και παραδόθηκε ένα σύγχρονο έργο οδικής ασφάλειας στην πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες καθημερινά…».