Καθολικό «ΟΧΙ» στην κατάργηση των δομών απεξάρτησης!

on .

perifereia

• Πανηπειρωτική κινητοποίηση κατά του νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία που η Κυβέρνηση θα φέρει το επόμενο διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, με 45 σωματεία και φορείς, να ζητούν την απόσυρσή του.

Ανάμεσα στις προβλέψεις του είναι η κατάργηση των Κέντρων Πρόληψης, όπως είναι και η «Σχεδία», και η ένταξή τους σε έναν Ενιαίο Οργανισμό Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων.

Η Γραμματέας του Δ.Σ. της «Σχεδίας» Μαργαρίτα Κιτσανού  έκανε λόγο για ένα καταστροφικό νομοσχέδιο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι «είναι πολύ δύσκολο να δεχθούμε ότι μετά από 30 χρόνια προσφοράς και δράσης οι εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο», καλώντας τους κυβερνώντες να αποσύρουν το νομοσχέδιο, το οποίο δημιουργεί καταστροφικές συνθήκες στα Κέντρα Πρόληψης, στην Ψυχική Υγεία…

Από την πλευρά του ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Βασίλης Κούτρας, σε δηλώσεις του τόνισε, μεταξύ άλλων: «αντί να κάνουμε εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια λειτουργίας, κάνουμε εκδηλώσεις γιατί μας κλείνουν».!

Η Κατερίνα Διαμάντη, εκ μέρους του Συλλόγου ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί η αυτοτέλεια των δομών, ευχαριστώντας τα σωματεία της πόλης για τη στήριξή τους. «Η Πολιτεία οφείλει να βοηθήσει τους ανθρώπους που είναι στην εξάρτηση, είναι υποχρέωσή της», τόνισε μεταξύ άλλων. 

Το μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Δημ. Καλύβας, ανέφερε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο πλήττει ξεκάθαρα το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. «Σήμερα υπάρχουν φορείς στα Γιάννενα, όπως η Σχεδία και το ΚΕΘΕΑ, που έχουν δώσει δείγματα γραφής στον τομέα της πρόληψης, της ενημέρωσης, των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων», σημείωσε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Γ. Πρέντζας τόνισε ότι «το νομοσχέδιο αυτό δε διορθώνεται, μόνο αποσύρεται»!