Αναβαθμίζονται τα Επείγοντα και μεγαλώνει η ΜΕΘ στο «Χατζηκώστα»

on .

xatzhkosta

• Δύο σημαντικά έργα, τα οποία θα βελτιώσουν σε αξιοσημείωτο βαθμό το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες, φέρνει το νέο έτος για το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Πρόκειται για τον εκσυγχρονισμό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και για την επέκταση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ιδρύματος, παρέμβαση που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. 

Αυτό τόνισε χθες ο Διοικητής του «Χατζηκώστα» Σπύρος Δερδεμέζης, κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του. Αναφορικά με το ΤΕΠ, το έργο με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως είπε. Ο σχετικός διαγωνισμός ολοκληρώνεται στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Η δε επέκταση της ΜΕΘ με δημιουργία έξι νέων κλινών είναι έργο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ και το «Χατζηκώστα» είναι αυτή τη στιγμή στο στάδιο της προετοιμασίας για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου. Εξάλλου, με 700.000 ευρώ θα αναβαθμιστεί και το Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου.

Και απολογισμός…

Ο κ. Δερδεμέζης έκανε επίσης απολογισμό των πεπραγμένων της Διοίκησης για την χρονιά που μας πέρασε. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Χειρουργικό και το Μαιευτικό – Γυναικολογικό Τμήμα, στον ευπρεπισμό του Χειρουργικού Τμήματος, στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την μέτρηση οστικής πυκνότητας για το Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, στην έγκριση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του ΤΕΠ, αλλά και στην αξιοποίηση του διατηρητέου ακίνητου επί της οδού Μουλαϊμίδου με σκοπό τη δημιουργία boutique hotel.

Στη χθεσινή εκδήλωση χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και οικογένειας Μαρία Κεφάλα, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιάννης Τσίμαρης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, η Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Σοφία Μαρκούλα κ.α..