Επικίνδυνες παραβάσεις του ΚΟΚ στη Μαρίκας Κοτοπούλη

on .

MARIKAS KOTOPOULH

  Συχνές είναι οι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη στους Αμπελόκηπους, έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους όλης της περιοχής, ο οποίος είναι μονής κατεύθυνσης. Εξάλλου, κάθε Τρίτη που έχει Λαϊκή Αγορά, το πρόβλημα οξύνεται, καθώς ο καθένας παρκάρει όπου βρει.

 Για την αποφυγή ατυχημάτων, ο Άγγελος Μητσόπουλος, συνεργάτης του «Π.Λ.» και κάτοικος Αμπελοκήπων, τονίζει την ανάγκη λήψης μέτρων όπως η καθημερινή αστυνόμευση, η καλύτερη σήμανση κλπ. Το σίγουρο είναι ότι η Τροχαία Ιωαννίνων πρέπει να επιληφθεί άμεσα του θέματος, καθώς έχει να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών.

H επιστολή

Με γλαφυρό τρόπο περιγράφει ο κ. Μητσόπουλος τα προβλήματα που ο ίδιος παρατηρεί στην οδό Κοτοπούλη στους Aμπελόκηπους. Συγκεκριμένα, τονίζει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

«Δεν είχα σκοπό να γράψω, αλλά αναγκάστηκα μιας και πλέον είναι καθημερινό φαινόμενο. Και εξηγούμαι... Στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη στο ύψος της Ριζαρείου (πολιτείας) έως και την οδό Καλπακίου (όπου ο δρόμος είναι μονής κατεύθυνσης) σχεδόν κάθε μέρα (κάποια) αυτοκίνητα κινούνται ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΑΝΤΙΘΕΤΑ. Να σημειωθεί πως η πλειοψηφία των οδηγών που παρανομούν είναι ηλικιωμένοι και αν τους πεις ότι πάνε αντίθετα, θα σου απαντήσουν ότι το γνωρίζουν ή θα κουνήσουν το χέρι λέγοντας κάποια γαλλικά. 

Απαιτείται άμεσα λύση (με καθημερινή αστυνόμευση; με κάμερες; με διαγραμμίσεις; Με καλύτερη οδοσήμανση; Με ελέγχους των διπλωμάτων οδήγησης -κυρίως- των οδηγών πάνω από κάποια ηλικία, καθώς και αν είναι ικανοί τους σε οδήγηση;) ...δεν είμαι ειδικός, παρά μόνο ένας προβληματισμένος πολίτης.

Το πρόβλημα οξύνεται κάθε Τρίτη, όπου λαμβάνει χώρα η Λαϊκή αγορά Αμπελοκήπων. Παρκάρουν μέσα στο δρόμο, πάνω στα πεζοδρόμια, σε εισόδους κατοικιών, σε διαβάσεις, σε χώρους πρασίνου... Όπου βρει ο καθείς. Τα αστικά λεωφορεία (και όχι μόνο) δυσκολεύονται να περάσουν ή ακόμη ακινητοποιούνται για αρκετά λεπτά, μέχρι οι πελάτες να ψωνίσουν στην λαϊκή και να επιστρέψουν, ζητώντας και τα ρέστα φυσικά».