Τα Επείγοντα του Π.Γ.Ν.Ι. στο Περιφερειακό Συμβούλιο

on .

dourouti

• Το θέμα της απένταξης του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), το οποίο δεν τυγχάνει χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, φέρνει με επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου. 

Στην επερώτηση, οι περιφερειακοί σύμβουλοι εκτιμούν ότι η πιο σημαντική απένταξη χρηματοδότησης έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Ήπειρο είναι αυτή που αφορά την επέκταση-ανέγερση νέου ΤΕΠ  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ). 

Όπως σημειώνει, το ΠΓΝΙ  αποτελεί νοσοκομείο υποδοχής επειγόντων περιστατικών από όλη την Ήπειρο, το ΤΕΠ δέχεται από 400 έως 700 ασθενείς σε κάθε εφημερία και αντιμετώπισε συνολικά 70.000 ασθενείς το 2023,ωστόσο το τμήμα βρίσκεται αυτή τη στιγμή «σπασμένο» χωροταξικά σε επτά κομμάτια διασκορπισμένα σε όλο το νοσοκομείο. 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι ζητούν από την πλειοψηφία να προχωρήσει σε  ενέργειες ώστε να γίνει κύριος στόχος και προτεραιότητα η εξασφάλιση χρηματοδότησης και ανέγερσης του νέου ΤΕΠ με την κατάλληλη στελέχωση, με άμεσο στόχο να μην απολυθούν οι ειδικευμένοι νοσηλευτές του στο τέλος Φεβρουαρίου.