75 κιλά χασίς εντόπισε ο σκύλος στις κρύπτες αυτοκινήτου (τζιπ)

on .

NARKOTIKA AYTOKINHTO 19 11 23

Ένα ακόμη καίριο πλήγμα σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο, βάζοντας φρένο σε μια μεγάλη ποσότητα χασίς! Η μάχη είναι καθημερινή και οι στοχευμένες προσπάθειες των αστυνομικών φαίνεται πως αποδίδουν. Αυτό συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στην Θεσπρωτία, όπου συνελήφθη ένας Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας σταμάτησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο κατηγορούμενος. Κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Lussy», εντοπίστηκαν ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στη βάση της δεξαμενής του υγραερίου, καθώς και κάτω από τα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού, στις οποίες βρίσκονταν κρυμμένα συνολικά 79 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 74 κιλών και 886 γραμμαρίων. 

Το αυτοκίνητο και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. 

Άμεση η σύλληψη διαρρήκτη στην Άρτα

Άμεσος ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη ενός ημεδαπού το βράδυ της Παρασκευής στην Άρτα από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα ο κατηγορούμενος, μαζί με άγνωστο συνεργό του, παραβίασαν την πόρτα διαμερίσματος 1ου ορόφου στην Άρτα, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ, ενώ τράπηκαν σε φυγή, όταν έγιναν αντιληπτοί από τον ένοικο του διαμερίσματος κατά την επιστροφή του σε αυτό. Ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη, αφού αναγνωρίστηκε από τον παθόντα. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας για τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζεται.

Αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ

Δικογραφία για τρεις κλοπές από σπίτια σε διάστημα δεκαπέντε ημερών, σχηματίστηκε σε βάρος ενός άνδρα και μίας γυναίκας ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε συνεργασία και με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας. 

Ειδικότερα, οι δυο κατηγορούμενοι, είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σπίτια, στα οποία εισέρχονταν παραβιάζοντας πόρτες ή μπαλκονόπορτες, ενώ για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν όχημα, ιδιοκτησίας της ημεδαπής. Κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του περασμένου Σεπτεμβρίου είχαν διαπράξει τρεις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής από σπίτια, από όπου αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα, συνολικής αξίας ύψους περίπου 10.000 ευρώ. 

Εκκρεμούσαν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις

Καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημελλειοδικείων Φλώρινας και Αθηνών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκκρεμούσαν σε βάρος δυο αλλοδαπών που συνελήφθησαν την Κυριακή στην Κακαβιά από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου. Ο ένας αλλοδαπός χρωστούσε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και του είχε υποβληθεί χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και ο άλλος χρωστούσε ποινή φυλάκισης δυο μηνών για παράβαση του Κ.Ο.Κ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.