Νέο κύμα με καταιγίδες και χαλάζι θα πλήξει την Ήπειρο

on .

KERAYNOS

Άλλο ένα κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και το χαλάζι αναμένεται να «χτυπήσει» την Ήπειρο, με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία εξέδωσε χθες Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από σήμερα, Παρασκευή το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην Ήπειρο και τα υπόλοιπα δυτικά. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι. Προς το βράδυ του Σαββάτου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 

Η Πολιτική Προστασία

Λαμβάνοντας υπόψη την πρόβλεψη των μετεωρολογικών υπηρεσιών, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της πως ενημέρωσε τους Δήμους και τις άλλες συναρμόδιες αρχές και υπηρεσίες να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν, συστήνει δε σε όσους πρόκειται να μετακινηθούν να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί. 

Πέφτει το πετρέλαιο

Στο μεταξύ, καθώς η θερμοκρασία πέφτει σταδιακά και στην περιοχή μας, σε πτωτική τροχιά κινούνται και οι τιμές του πετρελαίου, οι οποίες χθες διολίσθησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών. Τόσο το αμερικανικό αργό όσο και το μπρεντ είχαν πέσει την Τρίτη στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 24 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, η τιμή του μπρεντ στις διεθνείς αγορές έπεσε κατά 0,64% και διαμορφώνεται στα 81,09 δολάρια το βαρέλι για τα συμβόλαια Ιανουαρίου 2024. Η τιμή του αμερικανικού αργού κινείται κατά 0,74% χαμηλότερα και διαμορφώνεται στα 76,80 δολάρια το βαρέλι για τα συμβόλαια Δεκεμβρίου 2023. Η πτωτική αυτή πορεία αναμένεται να αποτυπωθεί και στις τιμές λιανικής τις επόμενες εβδομάδες, εφόσον φυσικά διατηρηθεί το πετρέλαιο στα επίπεδα των τελευταίων ημερών.