«Στην Ηγουμενίτσα έλαβε χώρα μία πρώτη ήττα του συστήματος…»

on .

MPEZAS

• Στο πολιτιστικό κέντρο «Πάνθεον» στην Ηγουμενίτσα έγινε η πρώτη μετεκλογική συνάντηση  μελών και φίλων του Συνδυασμού του Αντώνη Μπέζα «ΜΑΖΙ για την Ηγουμενίτσα», με θέματα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και το σχεδιασμό δράσης στη νέα δημοτική περίοδο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπέζας στην αρχική του εισήγηση ανέφερε: «Η πολιτική ευθύνη της ήττας ανήκει αποκλειστικά σε μένα. Όπως οι νίκες έχουν ονοματεπώνυμο, έτσι και οι ήττες έχουν ονοματεπώνυμο. Δεν θα επιχειρήσω να αποδώσω ευθύνες σε τρίτους. Οφείλουμε όμως να διερευνήσουμε τα βασικά αίτια αυτής της ήττας με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Στη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση το αποτέλεσμα, όσον αφορά εμάς,  διαμορφώθηκε κυρίως από την επιρροή των εξωτερικών παραγόντων».

Όπως επισήμανε, «πρέπει να διευρύνουμε τη βάση και τον κεντρικό μας πυρήνα. Υπάρχουν και στους άλλους Συνδυασμούς άνθρωποι που αξίζει να είναι μαζί μας. Μας ενώνουν κοινοί αγώνες στο παρελθόν και  κοινές επιδιώξεις για το μέλλον», ενώ πρόσθεσε πως «αυτό που έγινε στην Ηγουμενίτσα ήταν μια ήττα του συστήματος και μια πρώτη νίκη για τον τόπο μας. Μια πρώτη νίκη, γιατί χρειάζονται και άλλες. Η αλλαγή δεν είναι ποτέ μια εύκολη υπόθεση. Και γίνεται δυσκολότερη όσο βαθύτερες είναι οι ρίζες του συστήματος. Δεν αρκεί μια εκλογική αναμέτρηση για να αλλάξουμε  την αδράνεια τόσων ετών. Kαι αν δεν ξέρει πού φθάνουν οι ρίζες του συστήματος ο νέος Δήμαρχος κ. Νταής, ας ζητήσει επίσημη παράδοση – παραλαβή ή ας ζητήσει να μπουν ορκωτοί λογιστές στο Δήμο, για να μάθουν οι πολίτες της Ηγουμενίτσας τι θα παραδώσει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή» υπογράμμισε ο κ. Μπέζας.