Eurobank| 21 χρόνια Μπροστά για την Παιδεία Τελετή βράβευσης στα Ιωάννινα

on .

DSC00457

Τους 43 αριστούχους αποφοίτους Λυκείων στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας, Κέρκυρας και Λευκάδας, βράβευσε η Eurobank στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Μπροστά για την Παιδεία, το οποίο συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, έχοντας βραβεύσει συνολικά 22.571 αριστούχους σε όλη την Ελλάδα. Στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκε και ένας αριστούχος από την περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων που φοιτά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Οι 44 αριστούχοι μαθητές, που ξεχώρισαν φέτος στις συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις, τιμήθηκαν στις 3 Νοεμβρίου 2023, στην πρώτη δια ζώσης τελετή βράβευσης, μετά από απουσία τεσσάρων ετών λόγω της πανδημίας. Οι μαθητές, οι οικογένειές τους, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και τοπικοί φορείς, βρέθηκαν ξανά μαζί σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, όπου επαναβεβαιώθηκε εμφατικά η αποδοχή του μακροβιότερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα, που υπογραμμίζει με συνέπεια την αμείωτη δυναμική της αξίας της Παιδείας στην ελληνική κοινωνία.

Για την Eurobank, η συνεπής επένδυση στην Παιδεία αποτελεί πολλαπλασιαστή αξίας στον κοινό στόχο για ανάπτυξη και πρόοδο, με πολλαπλές θετικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό. Είναι θεμέλιος λίθος κάθε προσπάθειας για ατομική, και όχι μόνον, εξέλιξη και απαντά διαχρονικά στο πάγιο αίτημα για συλλογική πρόοδο, ευημερία και ανάπτυξη όλων εκείνων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που κάνουν τις κοινωνίες και τις οικονομίες να ξεχωρίζουν ακόμα και σε περιβάλλον απρόβλεπτων και σοβαρών προκλήσεων.

Η στήριξη της νέας γενιάς στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου οι απαιτήσεις και τα ζητούμενα διαρκώς αλλάζουν και επαναξιολογούνται, αποτελεί προτεραιότητα για την Eurobank, που εστιάζει διαχρονικά την κοινωνική της δράση στην Παιδεία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Καινοτομία και τη Νεανική Επιχειρηματικότητα, τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση.

Το πρόγραμμα Μπροστά για την Παιδεία, που υλοποιεί η Τράπεζα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, βραβεύει τον/την αριστούχο απόφοιτο/η από κάθε ένα από τα 1.830 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, ο/η οποίος/α συγκέντρωσε το υψηλότερο άθροισμα βαθμών στο σχολείο του/της, από τους βαθμούς των τεσσάρων (4) πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, το οποίο είναι από 72 και άνω στην εικοσάβαθμη κλίμακα (δεν λαμβάνονται υπόψη τα ειδικά μαθήματα). Πέραν της ηθικής αναγνώρισης, κάθε παιδί που διακρίνεται λαμβάνει συμβολικά και χρηματική επιβράβευση. Από την εκκίνηση του Προγράμματος το 2003, η Τράπεζα έχει διαθέσει, συνολικά για τις βραβεύσεις των 22.571 αριστούχων, χρηματικό ποσό που αγγίζει τα €20 εκατομμύρια.

Από την πρώτη βράβευση του Προγράμματος το 2003 έως σήμερα, και παρά τις σημαντικές συντελεσθείσες αλλαγές, τόσο στο ελληνικό όσο και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, που επηρέασαν σημαντικά όλους τους τομείς της ζωής, η Eurobank αναγνωρίζει την προσπάθεια των νέων ανθρώπων για αυτοβελτίωση, συνεχή εξέλιξη και διάκριση, ως μια ακλόνητη και αδιαπραγμάτευτη σταθερά που θα συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική αξία της.

Οι 44 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 72,10 έως 78,40 άθροισμα βαθμών. Εξ αυτών, 18 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 12 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 6 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές, 4 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής και 4 σε στρατιωτικές σχολές.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε επτά Λύκεια, από τα οποία αποφοίτησε ο κάθε ένας από τους αριστούχους μαθητές με το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων βραβεύθηκε το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων "Δωδωναία Εκπαιδευτήρια", το οποίο διακρίθηκε για 5η φορά στο πλαίσιο του προγράμματος.

Στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας, το 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας που βραβεύεται για 13η φορά. 

Στην περιφερειακή ενότητα Άρτας, το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας διακρίθηκε για 4η φορά. 

Στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας, το 2ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας βραβεύεται για 8η φορά.

Στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας, το Γενικό Λύκειο Νυδρίου βραβεύεται για 3η φορά.

Στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας το 1ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας βραβεύεται για 6η φορά στη διάρκεια του προγράμματος.

DSC00469

Στην ομιλία του ο Τομεάρχης Καταστημάτων Δυτικής Θεσσαλονίκης, Κεντροδυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής & Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Πλας τόνισε ότι: «Για την Eurobank η Παιδεία αποτελεί μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα κάθε κοινωνίας που είναι ικανό να θωρακίσει τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, την επίτευξη προόδου, ευημερίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Σε έναν κόσμο που τα πάντα αλλάζουν δραματικά από τη μια στιγμή στην άλλη, σε μια περίοδο που οι διαδοχικές κρίσεις είναι η νέα κανονικότητα, η σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση, η κατάκτηση της γνώσης και η διάκριση στον τομέα της Παιδείας ευρύτερα αποτελούν μοναδικά εφόδια για τη θωράκιση της νέας γενιάς σε κάθε νέα πρόκληση και εχέγγυο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Στην Ελλάδα τα νέα παιδιά αποδεικνύουν κάθε χρόνο πως συνεχίζουν να παλεύουν απαρέγκλιτα και να διακρίνονται στο δύσκολο πεδίο της γνώσης και των επιστημών και αυτό δεν συνιστά μόνο ελπίδα για το μέλλον, αλλά και υποχρέωση όλων μας να συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε με κάθε τρόπο».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τραϊκάπης, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Επιχειρηματικότητας Ιωάννης Αϊβατίδης, ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΙ Αριστείδης Μπαρτζώκας και άλλοι εκπρόσωποι της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Παρέστησαν επίσης η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για θέματα Φοιτητικής Μέριμνας και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Παναγιώτα Καντή, η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Μαρίνα Μπέση, και άλλοι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τραϊκάπης ανέφερε ότι η εκδήλωση επιβραβεύει τους κόπους των νέων που διεκδικούν τα όνειρά τους και συνεχάρη τη Eurobank για την μακροχρόνια πρωτοβουλία της που στηρίζει την Παιδεία και στέκεται αρωγός της νέας γενιάς. Συνεχάρη επίσης τους γονείς και τους καθηγητές που στάθηκαν στο πλευρό τους και τους οδήγησαν στο σωστό δρόμο.

Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος Ιωαννιτών για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Επιχειρηματικότητας Ιωάννης Αϊβατίδης τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή της Τράπεζας είναι ένας θεσμός που συμβάλλει στην ευγενή άμιλλα και δίνει κίνητρο στους νέους.

Η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για θέματα Φοιτητικής Μέριμνας και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Παναγιώτα Καντή εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια στους αριστούχους που κατάφεραν με κόπο, υπομονή και συνέπεια να πετύχουν τον στόχο τους και να αριστεύσουν, θέτοντας έτσι τις βάσεις για τη φοιτητική τους ζωή. Ευχαρίστησε επίσης την Τράπεζα για τις βραβεύσεις χιλιάδων αριστούχων επί σειρά ετών και τη στήριξη των οικογενειών τους, ενώ τόνισε ότι τέτοια προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης πρέπει να πολλαπλασιαστούν.

Από την πλευρά της, η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Μαρίνα Μπέση σημείωσε ότι το πρόγραμμα αυτό της Eurobank αναγνωρίζει τις προσπάθειες των αριστούχων μαθητών. Απευθυνόμενη στους νέους τους συνεχάρη για την επιμονή τους και τόνισε ότι η μόρφωση συνεχίζεται σε όλη τη ζωή τους και οι εκπαιδευτικοί στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια για ποιοτικότερη εκπαίδευση.

Χαιρετισμό απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο οποίος συγχαίρει τα παιδιά για τη σημαντική αυτή διάκρισή τους καθώς και την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της να βραβεύσει τους άξιους μαθητές.