Ημερίδες για διαχειριστικές δράσεις στην Παμβώτιδα

on .

DRASEIS PAMBOTIDA

• Ημερίδες και εκδήλωση για την παρουσίαση των διαχειριστικών δράσεων που έχει υλοποιήσει η Μονάδα Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. στην περιοχή ευθύνης του τέως Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας θα γίνουν στο συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου «Epirus Palace Congress and Spa» από 9 έως 11 Νοεμβρίου. 

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου και ώρες 10.00 - 14.00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ημερίδα με ομιλίες για την «Παρουσίαση Δράσεων Παρακολούθησης – Μελετών» του «ΥΜΕΠΕΡΑΑ», ενώ την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου και ώρες 10.00 - 13.30 θα λάβει χώρα η δεύτερη με ομιλίες για την «Παρουσίαση των Διαχειριστικών Δράσεων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Τέλος, το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου, ώρα 17.30, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προβολής της Πράξης με ομιλίες που στοχεύουν στη διάχυση των αποτελεσμάτων του ΥΜΕΠΕΡΑΑ στο ευρύ κοινό. 

Παράλληλα, στο χώρο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με την ορνιθοπανίδα της Προστατευόμενης Περιοχής της Λίμνης Παμβώτιδας, θα γίνεται παρουσίαση της εφαρμογής για κινητά «e-Pirus Birding» και θα διατίθεται ενημερωτικό υλικό της Μονάδας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ημερίδες και η εκδήλωση αποσκοπούν τόσο στην ενημέρωση των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής και του ευρύτερου κοινού, για τα αποτελέσματα των διαχειριστικών δράσεων και των δράσεων παρακολούθησης, που υλοποιήθηκαν στην Προστατευόμενη Περιοχή της Λίμνης Παμβώτιδας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΥΜΕΠΕΡΑΑ», όσο και στη γενικότερη ευαισθητοποίησή τους για τα περιβαλλοντικά ζητήματα της Προστατευόμενης Περιοχής.