Μέτρα στήριξης σε Ομάδες Παραγωγών δρομολογεί το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

on .

TRAKTER AGROTHS XRHMATA

• Σχέδιο για τη στήριξη των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα δρομολογεί η κυβέρνηση, το οποίο στοχεύει στην παροχή κινήτρων στους μικρότερους αγρότες και κυρίως σε αυτούς που συγκροτούν τις Ομάδες Παραγωγών.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ανάμεσα στα κίνητρα που εξετάζει να χορηγήσει η κυβέρνηση είναι φθηνό αγροτικό ρεύμα, επιδότηση για αγροτικό πετρέλαιο. Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη: «Θα τους δίνουμε δηλαδή τη δυνατότητα να μπορούν να αναγείρουν γεωργικές εγκαταστάσεις (π.χ. αποθήκες, ποιμνιοστάσια κ.λπ.) σε γη υψηλής παραγωγικότητας, να απαλλάσσονται του ΦΠΑ, να ηλεκτροδοτούνται με αγροτικό ρεύμα, να επιδοτούνται με αγροτικό πετρέλαιο κ.λπ.»

Ο Υπουργός δίνει επίσης το στίγμα της νέας πολιτικής της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα σχολιάζοντας: «Το πλέον ευέλικτο συνεργατικό σχήμα αποδεικνύεται ότι είναι οι Ομάδες Παραγωγών. Το μέλλον βρίσκεται στο συνεργατισμό και πρόθεσή μας είναι να τον στηρίξουμε».

Τα Επιμελητήρια

Πέραν των προαναφερόμενων το σχέδιο αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης προβλέπει και τη συμμετοχή των γεωργών και κτηνοτρόφων στα Επιμελητήρια. Ο κ. Αυγενάκης θυμίζει το νομοσχέδιο που πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο και σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή με το οποίο «προβλέπεται η ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια». Όπως εξηγεί: «Τα Αγροτικά Τμήματα θα μπορέσουν να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του αγροτικού τομέα μέσω καινοτόμων πρακτικών, ώστε το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο να συμβαδίσει με τις αγοραστικές απαιτήσεις των καιρών μας. Θα μπορέσουν να στηρίξουν τους αγρότες μέσω συμβουλευτικών κέντρων και να ακολουθηθεί η σωστή προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».