Παραπομπή του π. Αντωνίου σε δίκη ζητά ο Εισαγγελέας

on .

KIBOTOS TOY KOSMOY 1

• Την παραπομπή του π. Αντώνιου σε δίκη για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκων ζητά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών με πρόταση που κατέθεσε προς το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο θα λάβει και την τελική απόφαση. 

Ο Εισαγγελέας Δημήτρης Νομικός που μελέτησε τη δικογραφία θεωρεί ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθεί σε δίκη ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου». Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρει στην πρότασή του «ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των 2 ανηλίκων».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο π. Αντώνιος έχει αρνηθεί κατηγορηματικά όσα του καταλογίζονται, κάνοντας λόγο για σκευωρία. 

Παράλληλα, ο εισαγγελέας ζητά να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι και η εγγυοδοσία που είχε επιβληθεί στον ιδρυτή της «Κιβωτού» μετά την απολογία του.